Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mark Jackson:”Jordan je najbolji igrač, ali LeBron će imati najveću karijeru”

Dokumentarni serijal „The Last Dance“ donosi nam detalje iz karijere Michaela Jordana, ali i pokreće mnoge rasprave. Jedna od njih je svakako i ona na temu usporedbe Jordana i LeBrona, a svoje mišljenje dao je bivši NBA košarkaš trener GSW-a, ali i rookie godine iz 1988., Mark Jackson.

„Reći ću ovo: LeBron će imati najbolju NBA karijeru koja je ikad postojala. Uz to što govorim, tvrdim da će biti najbolji strijelac NBA lige u povijesti, među 5 najboljih asistenata i još puno ostalih ostvarenja. Ali, Michael Jordan je najbolji igrač koji je ikad igrao košarku. Mislim da je razlika u mentalitetu, tom mentalitetu ubojice. Postoje samo dva košarkaša koja su bila spremna umrijeti na parketu, bili su to Michael i pokojni Kobe.“

Jamesu mnogi predbacuju nedostatak tog instinkta ubojice, što je bila najveća snaga Jordana. S druge strane, Jordanove brojke bile bi još impresivnije da nije bilo odlaska u mirovinu. U svakom slučaju, možemo biti sretni što smo imali priliku gledati dva ovako velika košarkaša.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE