Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Markelle Fultz: Želim biti najbolji svih vremena

Kod momčadi iz donjeg „doma“ lige (i Boston Celticsa, naravno) datum 22. lipnja ove godine debelo je zaokružen u kalendaru. To je datum ovogodišnjeg drafta od kojeg stručnjaci i ljubitelji lige imaju velika očekivanja jer je okarakteriziran kao „najdublji“ u posljednjih nekoliko sezona.

Markelle Fultz na većini mock draftova zauzima prvo mjesto jer u svojoj prvoj godini na Sveučilištu Washington pruža sjajne partije i oduševljava svojim fizikalijama. U prosijeku zabija 23,2 poena uz 5,9 asistencija i 5,7 skokova.

Ja zapravo želim biti najbolji koji je ikada igrao ovu igru. I mislim da imam jako dobre šanse za to“, bez ikakve je skromnosti izjavio Fultz.

Ovog 18-godišnjeg razigravača visokog 193 centimetra osim fizikalija krasi odlična prodornost i fluidnost s loptom. Odličan je i u kreiranju te voli svoje suigrače „hraniti“ loptama i činiti ih boljima. Također, ima jako velik obrambeni potencijal iako zna često zanemarivati defanzivne zadaće. Najveća manjkavost mu je šut koji nije na vrhunskoj razini, no tu vještinu može usavršiti s godinama.

Celticsi ove godine imaju najveću šansu za prvi pick, no pitanje je hoće li se odlučiti za razigravača zbog Isaiaha Thomasa. Kako je Lonzo Ball, kojem predviđaju da će biti izabran kao drugi, također playmaker, biti će zanimljivo za vidjeti što će Danny Ainge „skuhati“.

Latest Posts

NE PROPUSTITE