Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Markieff Morris nezadovoljan u Sunsima

Jedan od dvojice Morris blizanaca, Markieff Morris želi napustiti Sunse. To je naravno direktno povezano s tim da su njegovog brata (Marcusa) poslali u Detroit prije nekoliko tjedana i sada navodno ne želi da razgovara s bilo kim tko ima veze s organizacijom Phoenixa.

Dva brata su vrlo bliska i skoro pa nerazdvojna, žive u istoj kući te je njihov agent čak u isto vrijeme radio na produžetku ugovora za oba igrača. Kada su Sunsi povukli ovaj potez s tradeom u Detroit, bili su naravno zabrinuti za to kako će Markieff reagirati, ali trener Jeff Hornacek i GM Ryan McDonough su mislili da će se do trening kampa situacija riješiti. Ipak, prevarili su se te sada na svom rosteru imaju vrlo nezadovoljnog igrača koji je pri tome vrlo talentiran igrač s relativno malom plaćom. Zarađuje $8 milijuna godišnje sljedeće četiri godine i sa skokom salary capa ovaj ugovor će biti vrlo dobar.

Međutim, moramo sagledati i druge aspekte. Markieff i njegov brat Marcus Morris su igrači s puno problema, a zadnji od njih je optužba za fizički napad a postoji naravno i pitanje da li će Markieff biti spreman igrati bez svog brata. Mora shvatiti da se ovdje radi primarno o biznisu i baš zbog toga ne može uvijek očekivati da će igrati sa svojim bratom. Slična situacija je bila s braćom Dragić, Goranom i Zoranom, koji su u Miami došli razmjenom baš iz Phoenixa i nagađalo se o klauzuli u ugovoru prema kojoj njih dvojica moraju zajedno igrati. Goran Dragić je jedan od najboljih igrača na rosteru Heata pa ponovo nije uspio da se izbori da igra sa svojim bratom, koji sada igra za Boston. Markieff u Sunsima nema status kao što Dragić ima u Heatu tako da je za njega još teže očekivati da zadrži svog brata u rosteru ako to organizacija i trenerski tim ne želi. Markieff ako želi da ima karijeru koju zbog svog talenta može imati mora da shvati da neće uvijek dobiti ono što želi. Sve o situaciji sa braćom Morris znati ćemo u naredna dva mjeseca.

Latest Posts

NE PROPUSTITE