Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Masai Ujiri najbolji generalni menadžer NBA lige

Generalni menadžer Denver Nuggetsa, 43-godišnji Masai Ujiri, dobio je nagradu za najboljeg generalnog menadžera NBA lige.

Ujiri je u Nuggetsima napravio odličan posao te je od mlade momčadi vrhunskim potezima sačinio treću ekipu konferencije Zapad koja je imala omjer 57-25, najbolji rekord u povijesti franšize.

Ujiri je u kamp Nuggetsa stigao prije tri godine, a već je treći generalni menadžer Denvera koji je primio ovo lijepo priznanje. Prije njega su nagrađivani Vince Boryla (1984-85) i Mark Warkentien (2008-09).

Od svih ekipa u ligi koje su pobijedile u 50 i više utakmica, samo Denver nije imao nijednog All-Star igrača, a u balansiranoj družini su čak devetorica zabijala između 8 i 16 poena, dok im je klupa bila druga u ligi po poenima (41,3).

Jedan od najboljih poteza Ujiria je bilo dovođenje Andrea Iguodale iz redove Philadelphia 76ersa. Iako Denver ponovno nije prošao prvu rundu doigravanja, Iguodala se pokazao kao odlično pojačanje te je u 80 odigranih utakmica regularne sezone prosječno zabijao 13 poena, uz 5,3 skoka i 5,4 dodavanja.

Obzirom da je rođen u Nigeriji, Ujiri je postao prvi rođeni Afrikanac koji je dobio ovu nagradu. Od dolaska u kolovozu 2010. godine, ekipa je ostala u vrhu unatoč čestim razmjenama igrača i odlasku glavne zvijezde, Carmela Anthonyja. Ujiri je i na draftu pokazao da zna što radi, 2011. je 22. izborom uzeo Kennetha Farieda, dok je 2012. ukrao Evana Fourniera 20. Izborom, a ovaj se pokazao kao odličan prospekt.

Za svoj rad u sezoni 2012/13 Ujiri je dobio 59 bodova i osam glasova za prvo mjesto, a glasači su bili kolege iz drugih klubova. Drugi u poretku je završio generalni menadžer Los Angeles Clippersa Gary Sacks (28 bodova i tri glasa za prvo mjesto), dok su treći i četvrti bili Daryl Morey iz Houston Rocketsa i Glen Grunwald iz New Yorka Knicksa (oba su imali po 25 bodova i tri glasa za prvo mjesto).

Latest Posts

NE PROPUSTITE