Tuesday, August 9, 2022

ZADNJE OBJAVE

Masai Ujiri najbolji generalni menadžer NBA lige

Generalni menadžer Denver Nuggetsa, 43-godišnji Masai Ujiri, dobio je nagradu za najboljeg generalnog menadžera NBA lige.

- Advertisement -

Ujiri je u Nuggetsima napravio odličan posao te je od mlade momčadi vrhunskim potezima sačinio treću ekipu konferencije Zapad koja je imala omjer 57-25, najbolji rekord u povijesti franšize.

Ujiri je u kamp Nuggetsa stigao prije tri godine, a već je treći generalni menadžer Denvera koji je primio ovo lijepo priznanje. Prije njega su nagrađivani Vince Boryla (1984-85) i Mark Warkentien (2008-09).

Od svih ekipa u ligi koje su pobijedile u 50 i više utakmica, samo Denver nije imao nijednog All-Star igrača, a u balansiranoj družini su čak devetorica zabijala između 8 i 16 poena, dok im je klupa bila druga u ligi po poenima (41,3).

- Advertisement -

Jedan od najboljih poteza Ujiria je bilo dovođenje Andrea Iguodale iz redove Philadelphia 76ersa. Iako Denver ponovno nije prošao prvu rundu doigravanja, Iguodala se pokazao kao odlično pojačanje te je u 80 odigranih utakmica regularne sezone prosječno zabijao 13 poena, uz 5,3 skoka i 5,4 dodavanja.

Obzirom da je rođen u Nigeriji, Ujiri je postao prvi rođeni Afrikanac koji je dobio ovu nagradu. Od dolaska u kolovozu 2010. godine, ekipa je ostala u vrhu unatoč čestim razmjenama igrača i odlasku glavne zvijezde, Carmela Anthonyja. Ujiri je i na draftu pokazao da zna što radi, 2011. je 22. izborom uzeo Kennetha Farieda, dok je 2012. ukrao Evana Fourniera 20. Izborom, a ovaj se pokazao kao odličan prospekt.

Za svoj rad u sezoni 2012/13 Ujiri je dobio 59 bodova i osam glasova za prvo mjesto, a glasači su bili kolege iz drugih klubova. Drugi u poretku je završio generalni menadžer Los Angeles Clippersa Gary Sacks (28 bodova i tri glasa za prvo mjesto), dok su treći i četvrti bili Daryl Morey iz Houston Rocketsa i Glen Grunwald iz New Yorka Knicksa (oba su imali po 25 bodova i tri glasa za prvo mjesto).

Latest Posts

NE PROPUSTITE