Tuesday, December 12, 2023

ZADNJE OBJAVE

Matt Barnes: Današnja NBA liga je nježna

Vratimo li se natrag u 1980-e i 1990-e, u NBA ligi se igrala drugačija košarka. Liga je dozvoljavala puno više kontakta u obrani nego što to čini danas, na što se osvrnuo Matt Barnes, igrač Los Angeles Clippersa.

Igrači su tada mogli koristiti ruke da odguruju suparnika od koša, što je bio jedan od načina kako bi pokušali usporiti brze igrače. Manje flagrant foula se sviralo, što je uzrokovalo puno tučnjave, što liga također nije rigorozno kažnjavala kao danas. Jednostavno rečeno – to je bila obrambeno orijentirana era.

Danas je situacija drugačija. Liga želi više isticati napad, tako da je većina stvari koja je bila dozvoljena u obrani danas zabranjena i okarakterizirana prekršajem. Ipak, sve te promjene nisu bile loše. S boljim znanjem i razvojem tehnologije, igrači su postali jači i atletičniji, a sama igra postala je atraktivnija većem broju gledatelja.

Načina igra prije dvadesetak godina prisjetio se Matt Barnes, koji je putem Twittera poručio:

“Gledam utakmicu Pistonsa protiv Celticsa iz 1985., kada si trebao nekoga stvarno jako opaliti da bi čuo sudčev zvižduk. Tada su se mogle koristiti ruke u obrani, zašto toga nema danas? NBA liga je postala nježna, ali mislim da se to može reći za svaki sport danas…”

Latest Posts

NE PROPUSTITE