Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Matt Barnes : Doc Rivers jedva je dočekao da me se riješi

Zločesti dečko NBA lige, Matt Barnes, ovo je ljeto dvaput promijenio svoju sredinu. Nakon 3 godine u dresu Los Angeles Clippersa je,  u razmjeni u kojoj je u “grad anđela” stigao Lance Stephenson, poslan u Charlotte. Međutim, nedugo nakon toga je postao dijelom još jedne razmjene zbog koje je sletio u Memphis i priključio se momčadi Grizlija u koju će se njegov borbeni mentalitet itekako uklopiti.

Barnes je u Clippersima imao solidne brojke, za oko 30 minuta na parketu je postizao 10,1 poen i skupljao 4 skoka po utakmici uz najbolji prosjek šuta za tricu u karijeri (36%). No, nakon rastanka nije baš pronašao lijepe riječi za trenera Doca Riversa. Barnes je planirao završiti karijeru u Los Angelesu, međutim, tvrdi da je znao da to neće biti moguće od prvog dana kada je Rivers zaposlen kao novi trener.

Doc me nikada nije želio ovdje. Jedva je dočekao da me se riješi i pokušavao je to od trenutka kada je stigao u momčad. Nikada se nismo baš slagali i zato mi nije bilo iznenađujuće da sam, kada su stvari krenule po krivu, brzinski razmijenjen.“

S ovime da su stvari krenule po krivu Barnes poglavito govori o velikom preokretu Rocketsa koji su nakon vodstva Clippersa od 3:1 u seriji uspjeli naposljetku izboriti finale Zapadne konferencije.

Bio sam dio prve razmjene ljeta. Kao što sam rekao, nije mogao dočekati.“

A što Barnes misli kako će se uklopiti u momčad Grizzliesa poznatu po obrani i ratničkom mentalitetu?

Uvijek sam respektirao ovu momčad i što čini kako bi došla do pobjede. Ovo je prvenstveno obrambena momčad. Nikada nisam bio član momčadi koja toliku pažnju posvećuje obrambenim detaljima. To je nešto što poštujem i okoliš u kojem smatram da ću uspjeti dati svoj doprinos.“

S košarkaške strane će se od Barnesa očekivati da odigra obranu i zabije otvorenu tricu, što je za spacing Memphisa vrlo bitno jer je u cijelog ligi jedino Minnesota zabila manje trica u prošloj sezoni. Još su nam u glavi slike iz doigravanja kako igrači Warriorsa u potpunosti ignoriraju Tonyja Allena i izazivaju ga da uzme šut. Jeff Green se ipak pokazao nedovoljno šuterski konstantnim za tu ulogu, a hoće li Barnes tu nešto promijeniti, ostaje nam za vidjeti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE