Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Matthews i Parsons propuštaju početak trening kampa

Dva vrlo bitna kotačića u mašineriji koju predvodi vlasnik Mark Cuban, Wesley Matthews i Chandler Parsons u trening kamp koji službeno počinje u ponedeljak ulaze nakon ozbiljnih ozljeda i vrlo teških operacija od kojih, kako kažu iz Mavericksa, se još nisu oporavili.

Međutim, u Dallasu su to znali već mjesecima i za to su se vrlo dobro pripremili, barem tako tvrdi Cuban. On dodaje: “Oni se dobro oporavljaju, ali nema razloga da se žurimo s njihovim povratkom na teren. Imamo čitav tim od 20 ljudi jer smo točno znali da će naši veterani imati vrlo limitiran prostor za igru tijekom predsezone.”

Ostaje nejasno kada će se vratiti u potpunosti Matthews koji je još u Portlandu prošle sezone ozlijedio i operirao Ahilovu tetivu, te naravno Parsons koji je operirao koljeno nakon ranog završetka Dallas Mavericksa u playoffu.

Problemi s ozljedama se tu ne zaustavljaju, te kako sada stvari stoje za početak kampa neće biti spreman ni Javale McGee koji ima ozljedu lijeve noge i nije spreman za NBA košarku. On je inače u zadnje dvije sezone od mogućih 164 utakmice odigrao – 28. Ovo je samo nastavak problema koji tresu inače vrlo uspješne Mavse koji po mnogim predviđanjima gube svoje mjesto u playoffu zajedno sa Portlandom.

Sve je to direktna posljedica odlaska dva vrlo bitna igrača u Tysonu Chandleru i Monti Ellisu te jednog vrlo bitnog nedolaska koji je bio, kako to Cuban kaže, već završen. Naravno mislim na DeAndrea Jordana koji se odlučio na ostanak u Clippersima iako je dogovorio sve s Mavsima, što je izazvalo veliki pad popularnosti korpulentnog centra među neutralnim fanovima NBA lige kao i mržnju navijača Dallasa koju ćemo najbolje vidjeti u prvom gostovanju Clippersa u Texasu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE