Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Matthews: Ja sam najkompletniji bek šuter

Wesley Matthews se u zadnjih nekoliko mjeseci prometnuo u jednog od najboljih all around bekova šutera lige. Iako broj njegovih poklonika raste, Wes je i dalje (neopravdano) zaobilazna tema kod mnogih NBA analitičara i navijača. Nekako od svih potencijalnih kandidata, u koje spadaju Thompson, Beal, DeRozan, Afflalo, Bledsoe i Stephenson, Matthewsa se najlakše ignorira. Kada mu već nitko drugi neće držati svijeću, odlučio je to učiniti sam. Matthews je za novine The Columbian izjavio sljedeće:

„Mislim li da spadam u najbolju obrambenu petorku lige? Apsolutno. Smatram da sam najkompletniji bek šuter lige. Ali moramo biti dobra obrambena momčad unutar sustava igre. Mi se ne pokušavamo kockati u obrani, ne pokušavamo ukrasti loptu pod svaku cijenu. Kada ne bih došao do lopte, to bi nas stavilo u neugodnu poziciju.“

Od nedraftiranog igrača prošao je trnovit put do jednog od najugodnijih iznenađenja NBA lige zadnjih nekoliko godina. Na veliku scenu stupa u dresu Utaha Jazza u sezoni 2009/2010, a već iduće godine potpisuje petogodišnji ugovor s Portland Trail Blazersima u vrijednosti od 34 milijuna dolara. Prethodne sezone igrao je najbolju košarku karijere. Postizao je u prosjeku 16,4 poena uz šut od skoro 40% za tri poena. Sa svojim Trail Blazersima bio je hit lige i nasuprot svim očekivanjima dogurali su do drugog kruga doigravanja na Zapadu.

Inače, raspravu je pokrenuo agent Klaya Thomspona koji je ustvrdio da je njegov klijent najkompletnija dvojka. Ovo je zapravo dvoboj između Thompsona i Matthewsa, konačnog odgovora nema, ali trebala bi ga ponuditi sljedeća sezona. Ukoliko ih zaobiđu ozljede, ova dvojica će najvjerojatnije odlučit o najboljem all around igraču na poziciji dvojke. Nalaze se u sličnoj poziciji: igraju u odličnim, mladim momčadima od kojih se najbolje tek očekuje, a bekovski par sačinjavaju s vanserijskim razigrivačima u Lillardu i Curryju, čije očite nedostatke u obrani nadoknađuju upravo njih dvojica. Zasada, to je samo jedna od onih rasprava o kojoj možete raspredati cijelu noć, napiti se i otrijezniti dva puta, ali suglasnog rješenja nema.

Uz mnoge novinarske patke i kojekakve liste koje se objavljuju da bi se pozornost šire javnosti što dulje zadržala na željenoj temi, ovo je zasigurno jedno od najzanimljivih pitanja na koje će ljubitelji košarke čekati odgovor sljedeće sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE