Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mavericksi i Knicksi napravili veliku razmjenu igrača

Dallas Mavericksi i New York Knicksi izvršili su veliku razmjenu igrača kojom se centar Tyson Chandler vraća u Mavse gdje je 2011. bio veliki dio šampionske momčadi.

Mark Cuban je nakon ispadanja u prvom krugu doigravanja od strane San Antonio Spursa najavio da će ići na sve da vrate Chandlera u Dallas. Od Knicksa su još dobili “nepoželjnog” razigravača Raymonda Feltona, a u “Veliku Jabuku” su poslali dva startera (Jose Calderon, Samuel Dalembert), mladog razigravača Shanea Larkina, šutera Waynea Ellingtona i dva izbora druge runde drafta (34. i 51.).

31-godišnji Chandler je za Knickse potpisao 4-godišnji ugovor vrijedan 60 milijuna dolara te mu je ostala još jedna godina ugovora u kojoj bi trebao dobiti 14,5 milijuna dolara. Odlazak Chandlera i Feltona iz Knicksa je prvi potez novog predsjednika Phila Jacksona koji želi očistiti salary cap da ima što bolju šansu ostaviti Carmela Anthonyja u klubu.

“Putovanje s ciljem da poboljšamo momčad za budućnost je počelo. Ovim potezom smo dodali igrače koji će savršeno pristajati našem novom sistemu. Želim se zahvaliti Chandleru i Feltonu na svemu što su dali Knicksima”, rekao je Phil.

Ako Knicksi zadrže sva imena koja su dobili u novoj razmjeni, očistit će 3 milijuna na salary capu za ovo ljeto, a 5,2 milijuna dolara sljedeće ljeto kada će ići u lov na nove slobodne igrače.

Mavsi će i nakon potpisivanja Dirka Nowitzkog imati oko 26 milijuna dolara na salary capu, što im, po riječima Marka Cubana, uvećava šanse za dovođenje LeBrona Jamesa ili Carmela Anthonyja ovo ljeto. Obzirom da je Chandleru nadolazeća sezona zadnja godina ugovora, Mavsi će imati još više prostora za potpisivanje slobodnih igrača sljedeće ljeto (Kevin Love, Marc Gasol, LaMarcus Aldridge).

Latest Posts

NE PROPUSTITE