Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dallas Mavericksi ostaju bez Nowitzkog?

Zvijezda Dallas Mavericksa, Dirk Nowitzki prema brojnim izvorima iz SAD-a mogao bi ovo ljeto raskinuti ugovor sa svojom ekipom te se pridružiti velikom broju zvijezda koje æe ovo ljeto postati slobodni igraèi.

Glasine govore kako Dallas oèekuje da æe Nowitzki krajem ovog mjeseca raskinuti ugovor koji ga veže za Mavse još jednu sezonu, ali svejedno se nadaju kako æe pregovorima uspjeti nagovoriti svog najboljeg igraèa da nastavi igrati za ekipu èiji je èlan od poèetka svoje NBA karijere. Vjeruju da bi Nijemac mogao potpisati novi ugovor s njima èak i ako odluèi postati slobodnim igraèem. Ukoliko Nowitzki ne želi po prvi puta u životu biti slobodan igraè, trebao bi donijeti odluku o produženju ugovora do kraja sljedeæeg mjeseca.

Uèinit æemo sve što možemo da Dirk ostane Maverick još dugo, dugo vremena“, rekao je predsjednik košarkaških operacija Mavericksa, Donnie Nelson te je dodao kako je vodstvo ekipe optimistièno u vezi produženja ugovora.

Ukoliko Nowitzki postane slobodan igraè, Mavsi bi mu mogli ponuditi novi ugovor od èetiri godine vrijedan 96 milijuna dolara, dok bi ostale momèadi mogle ponuditi “tek” 93 milijuna. Ako produži ugovor bez da postane slobodan igraè, mogao bi potpisati produženje na dodatne tri godine, ali iznos na koji bi potpisao mogao bi se smanjiti ovisno o novom kolektivnom ugovoru koji bi trebao biti donesen ove godine.

Zanimljivo bi bilo èuti mišljenje vlasnika Mavsa, Marka Cubana o ovome, no on æe morati smanjiti svoje komentare oko tržišta slobodnih igraèa jer je zbog neprimjerenih izjava juèer kažnjen sa 100.000 dolara od strane NBA lige.

Ovo je još jedan sastojak koji æe nadolazeæe ljeto uèiniti jednim od najzanimljivijih u povijesti NBA lige buduæi da zvijezde poput LeBrona Jamesa, Dwyanea Wadea, Chrisa Bosha i možda Nowitzkog postaju slobodni igraèi i imaju moguænost promijeniti dresove ekipa u kojima æe igrati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE