Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mavericksi sletjeli u Dallas s trofejem (video)

Velika masa navijaèa doèekala je Dallas Maverickse koji su se oko podneva po lokalnom vremenu vratili u Texas, nakon što su veèer ranije osvojili naslov najbolje momèadi najjaèe košarkaške lige svijeta za sezonu 2010/11. Prvi im je to takav trofej u klupskoj povijesti zapoèetoj osnutkom 1980. godine.

Podsjeæamo, u šestoj utakmici NBA finala, igranoj u Miamiju, Mavericksi su slavili 105:95 pobjedu protiv momèadi Heata i tako uz ukupnih 4-2 stigli do “revanša” za finale iz 2006. protiv Miamija, i najveæe klupske nagrade u NBA ligi.

Avion koji je NBA prvake dovezao u Dallas doèekan je s vodenim topovima dobrodošlice.

Vlasnik Mark Cuban izašao je iz zrakoplova noseæi trofej namijenjen NBA prvaku. Slijedio ga je Dirk Nowitzki noseæi svoj trofej za MVP-a finalne serije. Obojica su se s trofejima približi visokoj ogradi oko piste, omoguæivši tako navijaèima da ih iz blizine pogledaju.

Gradonaèelnik Dwaine Caraway istaknuo je kako grad planira paradu pobjednika, usprkos ”rupama u proraèunu”. Cuban je istaknuo kako æe osobno platiti proslavu. Detalji plana velika proslave bit æe objavljeni kasnije.

Policija je priopæila kako u Dallasu u nedjelju naveèer nije bilo ozlijeðenih dok su navijaèi slavili naslov prvaka, kao niti ošteæenja imovine. Ipak, policija je privela 13 osoba.

Latest Posts

NE PROPUSTITE