Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mavsi i bez Dončića sredili Buckse, veliki preokret Rocketsa

Hezonja i Šiši su se sreli te je na kraju unatoč dobroj partiji Šibenčanina Hezonjin Portland tijesno slavio. Također je odigrano još i šest drugih utakmica u kojoj vrijedi istaknuti prekid pobjedničkog niza Milwaukee Bucksa i povijesni preokret Houston Rocketsa.

Iako su na gostovanje došli bez ozlijeđenog Luke Dončića, Mavsi su na krilima Kristapsa Porzingisa i Setha Curryja došli do iznenađujuće pobjede nad Bucksima kojima je ovo tek četvrti poraz sezone. Porzingis i Curry su postigli po 26 poena na pobjedničkoj strani, dok je za Buckse Giannis Antetokounmpo utrpao čak 48 poena, ali nedovoljno za pobjedu.

Mini iznenađenje priredili su i Memphis Grizzliesi koji su svladali Miami Heat. Odličnu rolu odradio je Jonas Valančiunas s 21 poenom i Ja Morant s 20 poena. 25 poena i osam asistencija Jimmyja Butlera nije bilo dovoljno momčadi s Floride.

Povijesni povratak i preokret režirali su sinoć Houston Rocketsi.

Houston Rocketsi u najvećem preokretu u povijesti franšize svladali su San Antonio Spurse sa 109:107. Gubili su tijekom susreta ogromnih 25 razlike, ali briljantnim drugim poluvremenom došli su do preokreta i pobjede. Ova pobjeda je dvostruko slađa jer je ovo bio prvi međusobni dvoboj nakon onog poraza Rocketsa u dva produžetka i teških sudačkih previda.

Russell Westbrook predvodio je Houston s 31 poenom i deset skokova, James Harden dodao je 28 poena, osam skokova i sedam asistencija, a Clint Capela 15 poena uz 15 skokova. Kod Spursa LaMarcus Aldridge završio je s 19 poena i 13 skokova, Bryn Forbes dodao je 18 poena (6/9 trica), a Rudy Gay 12 poena uz 12 skokova.

Spomenimo još dobru formu Derricka Rosea koji je s 22 poena predvodio Pistonse do pobjede protiv Wizardsa.

NBA rezultati:

Milwaukee Bucks – Dallas Mavericks 116:120
Memphis Grizzlies – Miami Heat 118:111
Houston Rockets – San Antonio Spurs 109:107
Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers 133:113
Oklahoma City Thunder – Chicago Bulls 109:106
Detroit Pistons – Washington Wizards 119:133

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE