Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mavsi spremni otkupiti Odoma na kraju sezone

Kako prenose mnogi amerièki sportski portali Dallas Mavericksi su spremni otkupiti ugovor [igrac ime=”Lamar Odom” alt=”Lamara Odoma”] na kraju sezone. Odom bi u sezoni 2012-13 trebao dobiti 8,2 milijuna amerièkih dolara, ali Mavsi imaju moguænost otkupa njegovog ugovora za samo 2,4 milijuna dolara. Mavsi tu moguænost mogu iskorititi do kraja lipnja ove godine.

Mnogi se sigurno pitaju zašto bi Mark Cuban uèinio ovako nešto kad se zna da je Odoma dobio gotovo besplatno. Razlog može biti loša forma Odoma na poèetku ove sezone u kojoj je na prosjeku od tek 6,9 poena i 4,8 skokova što je gotovo dvostruko manje od prošlosezonskih prosjeka kad je bio najbolji šesti igraè lige. Uèenje novog sistema igre i prilagodba na život izvan Los Angelesa sigurno nije lagana za Odoma. Odlazak iz Lakersa nakon 7 sezona sigurno je ostavio traga na Lamaru Odomu i lošije igre su samo rezultat toga.

Otkup ugovora Lamara Odoma možda je tek poèetak velikog plana kojeg je Mark Cuban pokrenuo kad nije produžio ugovore Tysonu Chandleru i JJ Barei koji su bili vrlo važni za prošlosezonsku titulu Mavericksa. Mnogi sportski novinari širom SAD-a upravo te poteze te buduæi otkup ugovora Lamara Odoma gledaju kao moguænost da Mavericksi slijedeæe sezone u ekipi imaju Big D tj. da dovedu Derona Williamsa i Dwighta Howarda koji æe biti slobodni sljedeæe ljeto. U sluèaju da otkupe ugovor Odoma i da iskoriste pravo da otpuste jednog igraèa, najvjerojatnije Mariona ili Haywooda, Mavsi bi imali dovoljno prostora da dovedu ova dva superstara koja bi sa Dirkom Nowitzkijem èinili pravu supermomèad.

Da li æe se ovako nešto dogoditi ili je sve to samo traè ostaje da prepustimo buduænosti, iako ovakav razvoj dogaðaja nikoga ne bi trebao posebno iznenaditi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE