Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

McCalebb za pobjedu, pobjede Grèke i Rusije

Današnji dan na Eurobasketu nudi tri utakmice skupine F, a derbi æe zasigurno biti veèernji dvoboj izmeðu Slovenije i Grèe, dvije ekipe s jednom pobjedom i jednim porazom.

Dan æe otvoriti košarkaši Makedonije protiv Gruzije, a pobjede li Makedonci bit æe nadomak plasmanu u èetvrtfinale. Nakon njih Finska æe se suprotstaviti Rusiji i pokazali ima li snage ugroziti jednog od favorita skupine, a derbi skupine igra se od 20 sati, kada je na rasporedu utakmice izmeðu Grèke i Slovenije.

Skupina F

Makedonija – Gruzija 65:63
(McCalebb 27p; Tskitishvili 20p, 10sk, Sanikidze 15p)

Makedonci su drugi dio natjecanja na ovogodišnjem europskom natjecanju  otvorili pobjedom što ih uz stopostotni uèinak koji su prenijeli izbacuje na èelo F grupe. Gruzijci hendikepirani ozljedom prvog igraèa Zaze Pachulije su bili blizu velikog preokreta, naime pred krajem treæe èetvrtine su zaostajali visokih 14 poena, da bi pred kraj utakmice nizom uspješnih slobodnih bacanja poravnali rezultat na 63:63. Meðutim Makedonci su nakon podosta lošeg izvoðenja auta smirili napad, dali loptu u ruke McCalebbu (dodajmo kako je ovaj simpatièni Amerikanac u Makedoniji dobio svoj grafit) koji je u svom stilu uspio poentirati iz prodora za pobjedu Makedonije.

Kod poraženih je Tskitishvili ubacio 20 poena i dodao 10 skokova, dok je Sanikidze ubacio 15. Igraè utakmice, McCalebb je zabio 27 poena, dodao 4 asistencije i 4 ukradene lopte, dok je Pero Antiæ (3/12 iz igre) dodao ‘skromnih’ 8 poena i 7 skokova.

Finska – Rusija 60:79
(Huff 14p; Kirilenko 14p)

Rusija se bez veæih problema obraèunala s Finskom i tako se izjednaèila na prvom mjestu skupine F sa tri pobjede i niti jednim porazom. Finci su probleme zadavali samo u prvoj èetvrtini, ali u drugoj je došlo do odvajanja Rusije. U tom dijelu igre dopustili su protivnicima samo 5 poena te se odvojili na dvoznamenkastu prednost. Dok kraja utakmice Rusi su odigrali samouvjereno i bez problema saèuvali i poveæali svoju prednost.

Andrei Kirilenko bio je najbolji strijelac utakmice sa 14 poena, Shved je ubacio 12, a Mozgov i Vorontsevich po 11. Treba još spomenuti i Khryapu koji je postigao 7 poena, 11 asistencija i 5 skokova. Kod Finske najviše je pokazao Huff sa 14 poena.

Slovenija – Grèka 60:69
(Lakoviæ 14p; Zisis 19p)

U jednoj tvrdoj i veæim dijelom negledljivoj utakmici Grèka je uspjela slaviti protiv Slovenije rezultatom 69:60. Prvo poluvrijeme puno bolje odigrali su Grci te napravili prednost od 12 poena. Ipak, krajem treæe èetvrtine Slovenci rade seriju 9-0 i preuzimaju vodstvo. Dvije minute prije kraja rezultat je bio 58:57 za Grèku, a nakon toga Grci u tri napada za redom postižu tri trice i tako rješavaju utakmicu u svoju korist.

Grèku je predvodio Zisis sa 19 poena, a niti jedan drugi grèki igraè nije imao preko 10 poena. Koufos je uz 6 poena uhvatio i 8 skokova. S druge strane najbolji je bio Lakoviæ sa 14 poena te Begiæ sa 8 poena i 12 skokova. Goran Dragiæ utakmicu je završio sa 9 poena.

Pogled na ljestvicu otkriva da su Makedonija i Rusija gotovo sigurni putnici u èetvrtfinale, dok æe se Grèka i Slovenija još morati potruditi kako bi izborile isto. Finska i Gruzija pak imaju minimalne šanse, no još uvijek postoji moguænost prolaza dalje.

Ljestvica:
Makedonija 3-0
Rusija 3-0
Grèka 2-1
Slovenija 1-2
Finska 0-3
Gruzija 0-3

Latest Posts

NE PROPUSTITE