Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

McCollum i Blazersi utišali Memphis, Lakersi nastavljaju s pobjedama

Šest NBA utakmica između nedjelje i ponedjeljka odigrano je u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. U dva meča slavili su domaćini dok su gosti odnijeli četiri pobjede.

Prvi od dva meča odigran u nedjelju navečer bio je duel New York Knicksa i Utah Jazza u Madison Square Gardenu gdje je pobjeda pripala gostima iz Salt Lake Cityja rezultatom 114-109. Najefikasniji u redovima Jazzera bio je povratnik u momčad Gordan Hayward koji je ubacio 28 poena dok ga je pratio George Hill s 23 poena uz 9 asistencija. Što se tiče najboljih pojedinaca u poraženoj momčadi vrijedi spomenuti da su Kristaps Porzingis i Carmelo Anthony zabili po 28 poena uz 9 odnosno osam skokova. Za Knickse ovo je bio četvrti poraz sezone dok je Jazzerima bila druga gostujuća pobjeda.

U 21:30 po srednje europskom vremenu svoju utakmicu odigrali su Portland Trail Blazersi i Memphis Grizzliesi. Na krilima C.J. McColluma (37 poena) slavili su gostujući Blazersi rezultatom 100-94, a glavna violina momčadi Damian Lillard ubacio je 19 poena uz šut 3-11. Grizzliese su predvodili Marc Gasol s 21 poenom te Mike Conley Jr. koji je zabio 16 poena.

Sacramento Kingsi sinoć su ostvarili svoju drugu gostujuću pobjedu u novoj sezoni. U Kanadi su savladali Toronto Raptorse 96-91 prvenstveno zahvaljujući raspoloženom tandemu Rudy GayDeMarcus Cousins koji su zabili 23 i 22 poena s tim da je Cousins dodao 14 skokova. Što se Raptorsa tiče DeMar DeRozan zabio je 23 poena u porazu.

Prvu pobjedu u sezoni ostvarili su Dallas Mavericksi na domaćem parketu savladavši Milwaukee Buckse 86-75. U utakmicu s malim brojem poena najviše je ugradio Harrison Barnes, 34 poena uz 8 skokova da bi JJ Barea zabio 21 poen. Kod gostiju najefikasniji bio je Jabari Parker sa 16 ubačaja, Greg Monroe zabilježio je double double 14 poena i 12 skokova. Vrijedi istaknuti da su Mavsi bili uskraćeni za usluge Dirka Nowitzkog koji je zbog povrede Ahilove tetive pauzirao.

Najveće iznenađenje noći priredili su Denver Nuggetsi na gostovanju kod Boston Celticsa te slavili 123-107. Emmanuel Mudiay ubacio je 30 poena uz 8 skokova te je Danilo Gallinari zabio 16 poena. S druge strane, 30 poena Isaiaha Thomasa nije bilo dovoljno za slavlje.

Derbi pacifičke divizije odigrali su u Staples Centru LA Lakersi i Phoenix Sunsi. Duel je bio zanimljiv zbog okršaja dva Hrvata koja su izabrana na ovogodišnjem draftu, ali nažalost Dragan Bender i Ivica Zubac nisu upisali minute na parketu. Domaćini su pobijedili rezultatom 119-108 uz 22 poena Nicka Younga te su po 18 poena ubacili Julius Randle i Jordan Clarkson. Sunse je predvodio Devin Booker s 39 poena dok je TJ Warren zabio 22 poena u petom porazu Sunsa.

Noćas je na rasporedu sedam utakmica.

Latest Posts

NE PROPUSTITE