Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

McGrady: Još uvijek mogu pogoditi

Iako mu je veæ godinama karijera u silaznoj putanji, èemu su uglavnom kumovale ozljede, Tracy McGrady (31) pun je samopouzdanja pred nadolazeæu NBA sezonu.

Zapoèet æe je nekad sjajni košarkaš i sedmerostruki All-Star igraè meðu Detroit Pistonsima s kojima je dogovorio jednogodišnju suradnju vrijednu 1.3 milijuna amerièkih dolara.

U prošloj je sezoni McGrady živio na relaciji New York – Houston i ostvarivao kudikamo lošije prosjeke od onih kroz karijeru (21.5 poena, 6.0 skokova, 4.7 asistencija). Unatoè tomu što je zadnjih nekoliko godina tek sjena igraèa kakav je nekad bio, McGrady vjeruje da još uvijek može pridonijeti boljitku kluba.

Pa, nemam ja 41 godinu, a niti 35. Tek sam napunio 31 i nitko nije došao i ukrao mi talent, u mojem spremniku još je mnogo toga”, tvrdi košarkaš kojeg su problemi s koljenom u posljednje dvije sezone sveli na svega 65 utakmica.

To što sam u New Yorku igrao slabije treba pripisati mojem povratku košarci nakon dulje pauze. Nisam bio dovoljno zdrav i spreman za igre kakve æu moæi pružati ove sezone. Kao dan i noæ je velika razlika u mojem koljenu danas i prošle godine”, dodao je najbolji strijelac NBA lige u sezonama 2002/03 i 2003/04.

Vjerojatno više ne mogu zakucavati kao ranije, ali sam još uvijek sposoban ubaciti loptu u koš”, zakljuèio je McGrady.

Latest Posts

NE PROPUSTITE