Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mehmet Okur okonèao profesionalnu karijeru

Dugogodišnji NBA igraè iz Turske Mehmet Okur danas je objavio kako se povlaèi iz profesionalne košarke nakon višegodišnjih problema s raznim ozljedama.

Turski medij NTV Spor javlja da je Okur danas službeno objavio kako je okonèao svoju košarkašku karijeru. S 33 godine na leðima smatra da se više ne može nositi s izazovima koje postavlja profesionalno igranje košarke te se povlaèi u mirovinu.

“Želio bih se zahvaliti mojoj obitelji, trenerima, suigraèima te sucima koji su pridonijeli mojoj karijeri. Želim reæi i veliko hvala svim navijaèima koji su me uvijek podržavali”, izjavio je Okur.

S 23 godine zapoèeo je svoju NBA karijeru, kada su ga kao 37. izbor 2001. godine na draftu izabrali Detroit Pistonsi. Ondje se zadržao dvije sezone i preselio u Utah, gdje je proveo veæinu svoje karijere, toènije 7 sezona. Svoju posljednju NBA sezonu, sezonu 2011/12 igrao je za New Jersey Netse. U prethodne dvije godine odigrao je ukupno samo 30 NBA utakmica zbog raznih ozljeda, prije svega ozljeda leða i Ahilove tetive, koje su i razlog prekidanja njegove karijere.

Najviše æe ga se pamtiti po igrama iz Utah Jazza, za koje je u provedenih 7 sezona prosjeèno postizao 15,3 poena i 7,6 skokova po utakmici. Najveæi uspjeh karijere ostvario je pak u svojoj drugoj NBA sezoni, u dresu Detroit Pistonsa, s kojima je osvojio naslov prvaka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE