Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mehmet Okur produžio ugovor s Utahom

Bivši turski reprezentativac Mehmet Okur, koji bi poslije ove sezone mogao postati slobodan igraè, dogovorio se sa svojim poslodavcima da æe produžiti ugovor s Utah Jazzom na sljedeæe dvije godine.

Centar Utah Jazza je imao moguænost da iskoristi klauzulu u svom ugovoru i dogodine postane slobodan igraè, ali se ipak odluèio da æe sljedeæe dvije sezone provesti u državi mormona. Mehmet je u protekloj sezoni bilježio 17 koševa, 7,7 skokova i 1,7 asistencija po susretu. Turèin koji je odigrao 72 utakmice u prosjeku od 33,5 minuta ima i zavidan šut, pa mu tako šut za tri poena iznosi nevjerojatnih 44%, što je za igraèa visokog 211 centimetara odlièan podatak.

30-godišnji košarkaš je prije odlaska preko bare nosio dres Oyak Renaulta, Tofas S.K. i Efes Pilsena. Kao 38. igraèa na NBA draftu su ga izabrali Detroit Pistonsi, koji su ga poslije dvije sezone poslali u Utah. Upravo u tom gradu Mehmet je podignuo svoju igru i u sezoni 2006/07 èak bio sudionik All-Stara gdje je skupa s Rayom Allenom nadomjestio Stevea Nasha i Allena Iversona.

Utah Jazz je ugovore za sljedeæu godinu produžio i s Carlosom Boozerom i Kyleom Korverom. Boozer se ovih dana spominjao u moguæem tradeu s Detroitom ili Chicagom, ali trenutno s one strane Atlantika nismo primijetili naznake službenog dogovora izmeðu spomenutih klubova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE