Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mehmet Okur pronašao angažman u Turskoj

Igraè Utah Jazza Mehmet Okur odluèio se na povratak u Tursku dok u NBA ligi traje lockout. Sljedeæe sezone igrat æe za Turk Telekom.

Krilni centar Jazzera prošle je sezone zbog ozljede odigrao samo 13 utakmica, ali izgleda da se oporavio i željan je igre. Kako javlja Deseret News, Marc Fleisher, Okurov agent, danas im je javio kako je ugovor potpisan i da æe Okur odmah otiæi u Tursku i pridružiti se pripremama Turk Telekoma. Ugovor sadržava izlaznu klauzulu prema kojoj æe njegov ugovor biti raskinut nakon što se završi obustava rada u NBA ligi.

Okur ima još jednu godinu ugovora za odraditi s Jazzom, a bit æe drugi najplaæeniji igraè ekipe, sa skoro 11 milijuna dolara godišnje plaæe, što je za 3 milijuna manje od plaæe Ala Jeffersona.

“Dovoljno se oporavio da može igrati”, izjavio je Fleisher i tako potvrdio da su Okurovi problemi s bolovima u leðima i ozljedom lijeve Ahilove tetive iza njega. Takoðer je još dodao kako se Okur odluèio na angažman u svojoj državi iz razloga što je zbog ozljede propustio veæinu sezone i na ovaj se naèin želi vratiti u ritam i uhvatiti formu za poèetak NBA sezone. Kad god on bude.

Okur je prošle sezone zbog ozljede malo igrao i ostvarivao slab uèinak, ali ukupni prosjeci karijere mu iznose 13,7 poena i 7,1 skok po utakmici. U 8 od svojih 9 NBA sezona odigrao je barem 70 utakmica u sezoni te mu je prošlosezonska ozljeda bila najgora u karijeri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE