Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Memphis ima tešku zadaću zaustaviti Hardena

Noćas će nas budnima držati 9 NBA utakmica, od kojih se posebno izdvajaju dva dvoboja. Prvo će “koplja ukrstiti” Houston i Memphis, a zatim će u posljednjoj utakmici dana Golden State Warriorsi dočekati Los Angeles Lakerse.

Washington Wizards (3-21) – Detroit Pistons (8-21)  01.00

Wizardsi će imati priliku popraviti svoju sramotnu igru u sinoćnjoj utakmici protiv Pistonsa koji su ih pobijedili na domaćem terenu rezultatom 100:68. U redovima Wizardsa najbolji strijelac je bio Jordan Crawford koji je zabio 20 poena i pridodao 7 skokova i 7 asistencija. Wizardsi imaju velikih problema s ozljedama, te su tako trenutno bez Johna Walla, A.J. Pricea,  Trevora Arize, Nenea i Bradleya Beala. Kod Pistonsa su odlični bili Greg Monroe koji je zabio 15 poena i podijelio 9 asistencija, Brandon Knight s 15 poena, te rookie Andre Drummond s 11 poena, 14 skokova što mu je rekord karijere i 5 blokada. Zadnju ekipu koju su Pistonsi ostavili ispod 70 poena na utakmici je bio Heat kojeg su 2008. godine pobijedili 85:69.

Prednost dajemo Pistonsima jer imaju kvalitetniju ekipu i zbog velikih problema s ozljedama u redovima Wizardsa.

Atlanta Hawks (15-9) – Chicago Bulls (15-10)  01.00

Hawksi su u nizu od dva poraza u zadnja tri dana, a izgubili su od Thundera i 76ersa. Na gostovanju u Philadelphiji su izgubili rezultatom 99:80. Kompletna ekipa je podbacila, a jedino koga treba istaknuti je Josh Smith koji je zabio 17 poena i imao 6 skokova. Posebno loše igra Al Horford koji šutira 25% u zadnje tri utakmice. Bullsi su sinoć protiv Knicksa u gostima odigrali odličnu utakmicu i pobijedili su rezultatom 110:106. Odličan je bio Luol Deng koji je zabio 29 poena što mu je ujedno i rekord sezone, te je još pridodao 13 skokova. Veliku pomoć je imao u Joakimu Noahu koji je zabio 15 poena, 12 skokova i 6 asistencija. Dobru utakmicu su odigrali Marco Belinelli s 22 poena i Kirk Hinrich sa 16 poena, 8 asistencija i 9 skokova.

Utakmica je nezahvalna za prognoziranje, ali prednost dajemo Hawksima.

Miami Heat (17-6) – Utah Jazz (14-13)  01.30

Heat ima niz od tri pobjede, a u zadnjem susretu su porazili Dallas u gostima rezultatom 110:95. Najveće zvijezde Heata su odmarale zadnju četvrtinu jer su stvorili prednost od +30 poena. LeBron James je zabio 24 poena uz 9 skokova i 5 asistencija, Dwyane Wade 19 poena, 5 skokova i 6 asistencija, te Chris Bosh 17 poena i 7 skokova. Heat je počeo igrati obranu i u zadnjih šest utakmica je protivnike spustio na prosjek od 89 poena. Utah je izgubila posljednji susret na gostovanju kod Pacersa rezultatom 104:84. Najveći problem su imali sa šutom jer su bili na 37%, a trice su  šutirali 2/15. Najbolji u njihovim redovima je bio Derrick Favors koji je zabio 16 poena, 9 skokova i 3 blokade.

Prednost dajemo Heatu zbog odlične forme i Jamesa koji danas lovi rekord Malonea od 24 uzastopne utakmice s 20 i više poena.

New Orleans Hornets (5-21) – Indiana Pacers (15-12) 02.00

Pacersi imaju niz od 6 pobjeda u posljednjih 7 utakmica, a sinoć su ostvarili pobjedu protiv Cleveland Cavaliersa. Roy Hibbert je predvodio Pacerse s 18 poena, a odmah do njega David West s 15 poena i 10 skokova. Treba istaknuti i Geralda Greena koji je za 16 minuta na parketu ubacio 14 poena. U goste im dolaze Hornetsi koji imaju niz od 10 poraza, a posljednji su jučer doživjeli od Spursa. Odigrali su jako dobru utakmicu protiv jedne od vodećih momčadi na Zapadu, ali ipak nisu uspjeli pobjediti te nastavljaju svoj negativni niz poraza. Anthony Davis je predvodio momčad s 18 poena i 11 skokova, a vrlo dobru utakmicu je imao i Greivis Vasquez s 14 poena i 4 asista.

Prednost dajemo Pacersima zbog kvalitetnijeg rostera i problema s igrom u kojima se nalaze Hornetsi.

Houston Rockets (13-12) – Memphis Grizzlies (18-6) 02.00

Grizzliesi odlaze na gostovanje u Houston nakon domaće pobjede protiv Dallas Mavericksa. Rudy Gay je predvodio momčad s 26 poena, a odličnu utakmicu je imao i Zach Randolph koji je ubacio 17 poena uz 13 skokova. Memphis igra jako lijepu košarku, bez obzira na činjenicu što zabijaju prosječno najmanje poena od svih momčadi (89,2), ali zato igraju jednu od najboljih obrana ove sezone. Večeras će pokušati prekinuti niz od 12 poraza za redom kojeg imaju na gostovanjima protiv Houstona. Rocketsi su posljednju utakmicu također igrali kod kuće gdje su ostvarili pobjedu nad 76ersima. James Harden je predvodio momčad s 33 poena od kojih je 17 sa slobodnog bacanja. Omer Asik je zabio 17 te uhvatio 15 skokova, a dobru utakmicu je imao i Jeremy Lin s 18 poena i 6 asistencija.

Prednost dajemo Memphisu zbog bolje igre.

Milwaukee Bucks (14-11) – Cleveland Cavaliers (5-23)  02.30

S obzirom da Milwaukee Bucksi od druge najgore ekipe Istoka, Cleveland Cavaliersa, nisu izgubili pune dvije godine (10 pobjeda zaredom), niti večeras ne treba očekivati veliko iznenađenje. Bucksi su trenutno peta ekipa Istoka, u zadnjoj utakmici su pobijedili Boston Celticse na njihovom terenu nakon produžetka te u ovaj susret ulaze motivirani i željni nove pobjede. Cavaliersi s druge strane imaju nezavidan niz od šest uzastopnih poraza, dok vjerojatni izostanak Andersona Varejaoa sigurno neće pomoći. Ove dvije ekipe već su odigrale dva okršaja u novoj sezoni, oba puta su Bucksi pobijedili, ali ne bez napetih završnica i pobjedničkih šuteva Brandona Jenningsa. Razigravač gostujuće ekipe Kyrie Irving baš je prošli petak, protiv Bucksa, zaradio težak udarac i lom vilice, a prekršaj je napravio Richard Mbah a Moute. Veliki problem za Cavse će biti skakački učinak Larryja Sandersa koji je sinoć, protiv Celticsa, uhvatio čak 20 skokova, najviše u trogodišnjoj karijeri.

Prednost je na strani domaće ekipe, izostanak Varejaoa i bekovski par Jennings – Monta Ellis donijeti će pobjedu Bucksima.

Denver Nuggets (14-13) – Charlotte Bobcats (7-19)  03.00

Charlotte Bobcatsi su nakon obećavajućeg starta u sezonu (7-5) izgubili nevjerojatnih 14 utakmica zaredom. Denver Nuggetsi i trener George Karl nadaju se da taj crni niz neće završiti večeras u Coloradu. Nuggetsi su, prije poraza protiv Portland Trail Blazersa (NBA rekord po broju promašenih trica, 0-22), upisali tri pobjede zaredom, pali su Memphis Grizzliesi, Sacramento Kingsi i za kraj, daleko najveća pobjeda sezone protiv San Antonio Spursa. Pobjede protiv Grizzliesa i Spursa definitivno su dokaz da momčad Karla može pobijediti najbolje ekipe lige, posebno ako igra kod kuće, tako da im večerašnji ogled protiv Bobcatsa ne bi trebao biti prevelik zalogaj.

Domaćini su ove sezone samo jednom izgubili na svom terenu, uz sedam pobjeda. Status favorita opravdati će s laganom pobjedom protiv Bobcatsa.

Portland Trail Blazers (12-12) – Phoenix Suns (11-15)  04.00

Zanimljiv dvoboj igrat će se u Rose Gardenu, gdje će po drugi puta ove sezone snage odmjeriti Portland i Phoenix. Prvi dvoboj ova dva rivala igrala su Phoenixu, prije nešto više od mjesec dana, a kao pobjednici su izašli Sunsi rezultatom 114:87. Najzaslužniji za uvjerljivu pobjedu Phoenixa bili su Marcin Gortat s 22 poena i 7 skokova, te Markieff Morris s 19 poena i također 7 skokova. U redovima Portlanda istakao se Damian Lillard s 24 poena. Obje ekipe u posljednje vrijeme igraju odlično, te su u nizu od četiri uzastopne pobjede. Portland je zadnju od četiri uzastopne upisao protiv Denvera sa 101:93. Nicolas Batum s 22 poena, te J.J. Hickson s po 18 poena i skokova bili su najbolji kod Blazersa u toj utakmici. Sunsi su u posljednjoj utakmici savladali Charlotte sa 121:104, a do pobjede su ih predvodili Shannon Brown s 26 poena, te Slovenac Goran Dragić s 21 poenom i 11 asistencija.

Mala prednost ide na stranu Blazersa zbog domaćeg terena.

Golden State Warriors (18-9) – LA Lakers (12-14)  04.30

Još jedan zanimljiv dvoboj gledat ćemo na Zapadu, gdje će sjajni Golden State dočekati ne tako sjajne Los Angles Lakerse. Bit će ovo drugi dvoboj ove sezone između ovih rivala, a bolji u prvom susretu su bili Lakersi sa 101:77. Lakerse je do pobjede vodio njihov najbolji igrač, Kobe Bryant koji je upisao 27 poena, 9 skokova i 7 asistencija. Odličnu podršku Bryant je imao u Pau Gasolu, koji je utakmicu završio sa 14 poena i 16 skokova. Warriorsi pod vodstvom Marka Jacksona igraju jako dobro te ukoliko ovako nastave i dalje playoff im ne bi trebao pobjeći. U večerašnji dvoboj ulaze nakon lagane pobjede protiv Charlottea sa 115:100. David Lee je odigrao utakmicu sezone, u kojoj je upisao triple-double učinak od 23 poena te 11 skokova i asistencija. Standardno dobre partije pružili su bekovi Stephen Curry i Klay Thompson, Curry je utakmicu završio s 20 poena, a Thompson je bio najefikasniji igrač na utakmici sa svojih 27 poena. Lakersi su također svoj zadnji dvoboj igrali protiv Charlottea, te pomalo iznenađujuće teško upisali pobjedu. Bilo je minimalnih 101:100 a Lakersi su strahovali za pobjedu sve do posljednjeg zvuka sirene, jer su Bobcatsi imali tri šuta za pobjedu ali ih nisu iskoristili. Bila je to treća uzastopna pobjeda za Lakerse a ponovo je najbolji bio Kobe Bryant s 30 poena, 6 skokova i 7 asistencija. Dominantnu utakmicu je odigrao i Dwight Howard koji je upisao 16 poena iz 18 skokova.

Jako teška utakmica za prognozu, Warriorsi su blagi favoriti, ali pobjeda Lakersa ne bi bila iznenađenje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE