Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Memphis i Indiana preuzeli vodstvo u seriji

Košarkaši Memphisa i Indiane poveli su s 2-1 u konferencijskim polufinalima doigravanja NBA lige. Memphis vodi protiv Oklahoma Cityja, a Indiana protiv New Yorka.

Memphis je dobio prvu domaću utakmicu protiv Oklahoma Cityja 87:81 u seriji, te je time još jednom dokazano da će u osnovnom dijelu sezone najbolja momčad na Zapadu, Oklahoma City, vrlo teško dalje gurati bez ozlijeđenog Russella Westbrooka. Memphis je, pak, i dalje savršen kada su u pitanju domaće utakmice u doigravanju.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Durant (25)
  • Asistencije: Paul George (8)
  • Skokovi: Roy Hibbert (12)
  • Ukradene lopte: Paul George (5)
  • Blokade: Serge Ibaka (4)

Mnogo toga je Memphis dobroga napravio u noći sa subote na nedjelju. Odično je odigrao Marc Gasol (20 poena, devet skokova i četiri asista), s tim da je u drugom dijelu postigao čak 16 poena. I obrana Memphisa na Kevinu Durantu (Prince, Allen i Pondexter) je bila odlična. Od ukupno 25 poena Durant je u posljednjih četvrtini postigao samo – dva.

Isto tako, Durant je 40 sekundi prije kraja promašio oba slobodna bacanja, što je bio posljednji mogući priključak Oklahome u ovom ogledu. Rezultat je bio neizvjesan od početka, pa do kraja, no u samu je zarvšnicu domaćin ušao sa šest poena prednosti, a osim dva promašena Durantova bacanja, pri samom kraju je krucijalnu tricu promašio Derek Fisher.

Jednako tvrdo je bilo u utakmici Indiane i New Yorka (82:71) nakon čega su Pacersi poveli 2-1. Niti u jednoj četvrtini New York nije zabio preko 20 poena, samo je Carmelo Anthony postigao više od 10 poena u svojoj momčadi (21 poen i pet skokova), a momčad koja često živi od dalekometnih šuteva, ovom je prilikom pogodila samo tri trice kroz cijelu utakmicu.

Sa šutom od 35 posto iz igre i mizernih 27 posto za tri poena Knicksi nisu bili prava prijetnja borbenim Pacersima koje su predvodili Roy Hibbert (24 poena i 12 skokova) i Paul George (14 poena, osam skokova, te po pet dodavanja i ukradenih lopti).

Latest Posts

NE PROPUSTITE