Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Memphis izborio drugu rundu, Hawksi na korak do nje

Prva runda NBA doigravanja bliži se kraju. Noćas su odigrane još dvije utakmice u kojima je jedna momčad izborila drugu rundu, a druga je došla na korak do istog cilja.

U prvoj utakmici večeri Atlanta je došla do pobjede u svojoj dvorani protiv Brooklyna, rezultat je bio 107:97. Domaćini su se vrlo rano odvojili na čak 16 razlike, a sa 17 završili prvu četvrtinu. U nastavku Netsi su se oporavili od početnog blitzkriega domaćih i pohvatali konce utakmice najviše zahvaljujući Alanu Andersonu koji je bio najefikasniji igrač Netsa s 23 poena. Pored njega, za goste su dobre partije pružili Jarrett Jack koji je ubacio 18 koševa kao i Joe Johnson. Naš Bojan Bogdanović zabio je 7 poena, šutirajući 3/8 iz igre, 1/4 za tricu. Atlantinih svih 5 startera bilo je dvoznamenkasto u rubrici koševa. DeMarre Carroll postigao je 24 poena, , a Jeff Teague i Al Horford po 20. Hawksi sada vode u seriji 3:2, a sljedeća utakmica je na rasporedu u Brooklynu 1. siječnja.

Druga utakmica večeri donijela je neizvjestan obračun Memphisa i Portlanda. Na kraju su slavili domaći Grizzliesi 99:93. Do pobjede su ih vodili centar Marc Gasol s 26 poena i 14 skokova te bek šuter Courtney Lee koji je ubacio 20. Spomenimo i solidnog Zacha Randolpha koji je dodao 16 poena uz 8 skokova. Memphis je ovim putem zaključio seriju rezultatom 4:1, iako su posljednje dvije utakmice igrali bez razigravača Mikea Conleyja. Da se Blazersi, također ozljedama izmučeni, časno oproste od doigravanja sinoć su se pobrinuli. C.J. McCollum i Damian Lillard. Prvi je kao šesti igrač ubacio čak 33 poena (7/11 za tricu) za 39 minuta, a drugi je postigao 22 koša uz 6 skokova i 3 dodavanja. Nije to bilo dovoljno za pobjedu tako da će Portland ipak na odmor a Memphis u drugi krug na noge Warriorsima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE