Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Memphis kod Houstona u borbi za doigravanje

Nakon što su juèerašnji dan obilježile tri domaæe pobjede od èetiri utakmice veèeras je u planu dvanaest ogleda. Miami nakon juèerašnjeg velikog trijumfa nad Dallasom gostuje u Torontu dok Mavericksi nastavljaju kratku turneju po Floridi, ovaj puta u Orlandu. U isto vrijeme zapoèinje susret Houston – Memphis. I jednima i drugima æe svaki susret do kraja biti od velike važnosti a pogotovo æe na težini biti meðusobni ogledi radi moguæeg istog omjera. Kao posljednje utakmice veèeri nas oèekuju gostovanja Netsa kod Warriorsa odnosno Trail Blazersa kod Clippersa.

Toronto Raptors – Miami Heat  01.00

Nakon sjajne utakmice i pobjede nad Denverom Toronto doèekuje Miami. Ovo æe im biti drugi meðusobni susret ove sezone. U prvom je pobjedio Miami, a tada su briljirali James i Wade ubacivši 55 poena zajedno (rezultat je bio 95:89). Toronto je posljednju utakmicu igrao na svom terenu protiv Nuggetsa. U pobjedi 105:96 najbolji je bio Andrea Bargnani sa 26 poena. Veseli što se on vraæa svojim starim dobrim igrama koje je imao prije ozljede. Dobar je bio i DeMar DeRozan sa 17 poena. Miami, koji ne briljira u gostima (èetiri pobjede u posljednjih deset gostujuæih utakmica), je sinoæ odigrao utakmicu protiv branitelja naslova Dallasa. Pobijedili su sa velikih 21 razlike (106:85). Najviše poena su postigli LeBron James i Chris Bosh (obojica po 19) i još su tomu dodali svaki po 9 skokova. Što se tièe ozljeda Raptorsima neæe nastupiti Jerryd Bayless, a nastup Jamesa Johnsona je upitan. Miamiju neæe nastupiti Mike Miller.

Prednost dajemo gostujuæoj ekipi zbog kvalitetnijeg rostera.

Washington Wizards – Philadelphia 76ers  01.00

Èetvrti i posljednji susret izmeðu ove dvije ekipe. Do sada je sve tri pobjede ostvarila Philadelphija. Wizardsi su sinoæ gostovali kod Indiane te su upisali peti poraz u nizu (89:93). Utakmica je cijelo vrijeme bila izjednaèena. Najviše poena je upisao Jordan Crawford (20), a odlièan je bio i Nene sa 16 poena i 13 skokova. Sixersi su ugostili Cleveland u posljednjoj utakmici te su upisali 28. pobjedu ove sezone rezultatom 103:85. Najbolji je bio Jodie Meeks sa 31 poenom što mu je career high. Dobar je bio Jrue Holiday sa 16 poena i 6 asistencija. Neæe nastupiti Rashard Lewis i Andray Blatche za Wizardse, dok je Philadelphiji upitan Andre Igoudala.

Prednost dajemo gostujuæoj ekipi zbog dosadašnjih rezultata.

Charlotte Bobcats – Denver Nuggets  01.00

Prvi i posljednji ovosezonski susret izmeðu ovih ekipa. Bobcatsi su posljednju utakmicu igrali protiv Minnesote na svom terenu. Poraženi su rezultatom 83:88. Najviše poena je upisao iskuni Corey Maggete (22), a dobar je bio i rookie Kemba Walker sa 20 poena. Poraz im je obilježila loša realizacija šuta za tri poena (3/13). Nuggetsi su poraženi u posljednjoj utakmici, na gostovanju kod Toronta, rezultatom 105:96 te su se tim porazom izjednaèili po broju pobjeda i poraza sa Houstonom na osmom mjestu Zapada. U tom porazu najbolji je bio Ty Lawson sa 26 poena i 9 asistencija, a solidan je bio Arron Affalo sa 15 poena. Bobcatsima neæe nastupiti Eduardo Najera, a upitna su tri igraèa (D. J. Augustin, DeSagna Diop, Tyrus Thomas). Denver je hendikepiran neigranjem Danila Gallinarija i Rudyja Fernandeza.

Oèekujemo da æe Denver opravdati ulog favorita jer nemaju više mjesta za kiks ako se žele plasirati u playoff.

Atlanta Hawks – New York Knicks  01.30

Drugi ovogodišnji susret izmeðu ove dvije ekipe. U prvom su pobjedu odnijeli Knicksi. Atlanta je u prošloj utakmici upisala drugi uzastopni poraz protiv Chicago Bullsa (77:98). Najviše poena je upisao Josh Smith (19) èemu je dodao 7 skokova, a solidno je odigrao i Jeff Tegue (13 poena i 8 skokova). New York, iako hendikepiran neigranjem Stoudemirea i Lina u prošloj utakmici, je uspio pobjediti Orlando  sa razlikom od 22 poena (108:86). Na taj naèin su uspjeli upisati treæu pobjedu u nizu i osmu pobjedu u posljednjih deset utakmica. Istaknuli su se Carmelo Anthony i Iman Shumpert obojica sa po 25 poena. Atlanti neæe nastupiti Al Horford i Janero Pargo, a upitan je Vladimir Radmanoviæ. Knicksima neæe nastupiti Amar’e Stoudemire, Bill Walker i Jared Jeffries, a upitan je Jeremy Lin.

Prednost dajemo gostujuæoj ekipi koja igra jako dobro u posljednje vrijeme.

Cleveland Cavaliers – Milwaukee Bucks  01.30

Treæi od èetiri meðusobna dvoboja se igra veèeras u Quicken Loans Areni.  Do sada su oba puta slavili Bucksi i oba puta je zbroj koševa debelo premašio brojku 200 pa se tako oèekuje i veèeras. Cleveland (17-31) ima pet poraza u nizu odnosno osam u zadnjih devet utakmica ako æemo gledati malo dalje. Zbog toga su i skinuti od strane Detroita sa 10. mjesta Istoène konferencije što bi ih moglo pogoditi jer su tamo proveli dobar dio ove sezone. Baš od Pistonsa su i izgubili u posljednjoj utakmici a jedino je Kyrie Irving dobio prolaznu ocjenu za 22 poena, 9 skokova i 6 asistencija. Ostatak ekipe je imao katastrofalnu šutersku veèer a su tako ostala èetiri startera gaðali mizernih 30% (13-44). Sigurno ih je ubitaèan tempo koštao loših rezultata no taj izgovor imaju i ostale ekipe pa im ne preostaje ništa drugo nego uhvatiti pokoju pobjedu do kraja sezone. Sa puno drugaèijim stavom dolaze im u goste veèeras Bucksi (23-27). Nakon dva neugodna poraza od Pacersa i Knicksa uslijedilo je slavlje nad Hawksima i vraæanje nade u možebitno hvatanje New Yorka na 8. poziciji. U toj zadnjoj utakmici je briljirao Monta Ellis sa 33 poena, 8 asistencija i 4 skoka te nastavi li sa barem upola ovako dobrom igrom njegova ekipa æe imati realne šanse za utrkom sa Knicksima. U tome im odmažu ozljede. Trenutno im je Delfino van pogona dok se oèekuje povratak Turèina Ersana Ilyasove.

Milwaukee lovi osmo mjesto i u ovakvim susretima moraju slaviti misle li se plasirati u doigravanje. Pobjeda Bucksa bi trebala biti sigruna.

Orlando Magic – Dallas Mavericks  02.00

Orlando (32-19) je dosta siguran na 3. poziciji Istoka i samo neka luda serija pobjeda Indiane odnosno serija poraza Magica ih može maknuti sa tog mjesta. Miami im je odavno veæ daleko odmaknuo tako da u nekim utakmicama baš i nemaju uvijek punu motivaciju. Tako je to bilo npr. u srijedu kod New Yorka gdje su glatko poraženi sa 22 poena razlike. Stan Van Gundy nije toliko zabrinut oko tog poraza koliko oko nekih situacija kada Magic jednostavno ne lièi na ekipi i kada ne mogu zabiti više od 70 poena. Da Knicksi nisu popustili u zadnjoj èetvrtini i prekjuèerašnja utakmica bi završila na takav naèin. Howardu i ekipi ne preostaje ništa drugo nego se iskupiti u veèerašnjem dvoboju protiv prošlogodišnjih prvaka a sigurno æe biti zanimljivo pratiti dvoboj Andersona i Nowitzkog, dva krilna centra koja vole igrati što dalje od koša. Mavericksi (29-23) su juèer kao i u prvom ovosezonskom dvoboju protiv Miamia otišli praznih ruku. Ponovno ih je Heat dotukao samo ovaj put sa 21 poenom razlike, a ne 11 kao što je to bilo na Božiæ. Susret su završili sa 42% šuta i samo 29 skokova. Jason Terry je imao oèajnu šutersku veèer pa je za 30 minuta šutirao 10 lopti i samo jednu pogodio te završio na 3 poena. Brendana Haywooda juèer nije bilo no za veèeras bi trebao biti spreman, makar samo pojavom zasmetati Howardu u reketu kad veæ ne može na drugaèiji naèin.

Dallas je umorniji i zato dajemo prednost domaæinima koji su na svome parketu pobijeðivali ove sezone puno jaèe ekipe od Mavericksa.

Chicago Bulls – Detroit Pistons  02.00

Bullsima (41-11) koji su osigurali doigravanje stižu stare mušterije Detroit Pistonsi. Od njih nisu izgubili još od davnog 24. prosinca 2008. godine što u prijevodu znaèi kako Chicago ima 13 pobjeda u nizu protiv Detroita. Ove sezone su dva puta svladali a posebno su ih ponizili zadnji puta, kada su slavili 92:68. Oèito im paše igra njihovog veèerašnjeg protivnika te lagano dolaze do pobjeda. Ponovno su uspjeli izbjeæi dva poraza u nizu pa su jedina momèad kojoj je to do sada uspjelo poæi za rukom, Kod Atlante su odigrali sjajnu timsku utakmicu i još jednom bez svoje najveæe zvijezde došli do pobjede. Rose æe skupa sa Hamiltonom biti upitan za veèerašnji nastup a za one koji prate malo bolje Chicago to znaèi kako neæe nastupiti. I bez njih dvojice su veliki favoriti i oèekujemo novo slavlje bikova. Pistonsi  (18-32) su upisali dvije uzastopne pobjede no uz jako puno muke i loše igre. Ipak, na kraju jedino to boduje i Lawrence Frank je makar radi toga zadovoljan. Veèeras im i završava niz od èetiri uzastopna gostovanja odnosno devet od posljednjih deset utakmica. Nakon toga slijede tri domaæe gdje se mogu nadati pobjedama. Kod njih se ne zna hoæe li zaigrati Stuckey i Gordon radi sitnih ozljeda pa bi Knight, Prince i Monroe trebali prenijeti najveæi teret.

Pred odlazak u Oklahomu ekipi Toma Thibodeaua æe svakako biti samo pobjeda u mislima jer im na tom gostovanju sigurno neæe biti lako. Detroit je stara mušterija i oèekujemo slavlje Chicaga.

Houston Rockets  – Memphis Grizzlies   02.00

Houston Rocketsi (27-24) su zadnju utakmicu igrali teksaški derbi kod Dallas Mavericksa, od kojih su izgubili sa 81:90. U utakmicu su ušli izvrsno i tijekom druge èetvrtine su imali prednost od 16 koševa. No kako je utakmica odmicala, tako su domaæini igrali sve bolje i polako stizali prednost Rocketsa. Presudna je bila treæa èetvrtina koju su domaæini dobili 23:12 i stvorili si osam koševa prednosti pred zadnju.  U momèadi Houstona sa 22 koša najefikasniji je bio Luis Scola, a dobar je bio i Goran Dragiè sa 17 koševa i 7 asistencija. Memphis Grizzliesi (27-21) su takoðer zadnju utakmicu igrali u utorak kod kuæe sa Minnesota Timberwolvesima koje su pobijedili sa 93:86. Goste su uspijeli slomiti tek u zadnjoj èetvrtini, a najzaslužniji za to je bio Rudy Gay sa svojim 21 košem. Dobru je partiju odigrao i Dante Cunningham, koji je mijenjao ozljeðenog Marca Gasola i upisao 13 koševa i 14 skokova.

Prednost dajemo domaæim Houston Rocketsima, koji na svom terenu mogu parirati svakome.

Minnesota Timberwolves  – Boston Celtics  02.00

Do tek treæe pobjede u posljednjih devet utakmica Minnesota Timberwolvesi (25-27) su stigli na gostovanju kod CharlotteBobcatsa sa 88:83. Nikako nisu mogli slomiti borbene domaæine, no tri minute prije kraja treæe èetvrtine došli su do +8 (68:59) i otada je bilo mnogo lakše, a razlog tomu je bio Kevin Love koji je s 14 koševa u posljednjoj èetvrtini vodio svoje Timberwolvese do pobjede. On je na kraju upisao 40 koševa i 19 skokova i bio prva zvijezda veèeri. Nikola Pekoviæ, J.J. Barea i Michael Beasley su upitni za današnju utakmicu. Boston Celticsi (28-22) su iskoristili nešto povoljniji raspored i upisali pet pobjeda u posljednjih šest utakmica.  Zadnja je bila kod kuæe nad Utah Jazzom, 94:82. Kevin Garnett je sa 23 koša bio najefikasniji, a vrijedi izvojiti Paula Piercea sa 20 koševa, te Rajona Ronda koji je imao 14 asistencija. Za današnju utakmicu je upitan Ray Allen, dok Mickael Pietrus još neæe na parket.

Dosta izjednaèena utakmica, gdje malu prednost dajemo gostujuæim Boston Celticsima.

Utah Jazz – Sacramento Kings  03.00

Utah Jazz (27-24) je zadnju utakmicu igrao u gostima kod Boston Celticsa, gdje su izgubili sa 82:94. Presudna je bila druga èetvrtina, u kojoj su si domaæini izgradili 11 koševa prednosti na odmoru. Kasnije se zaostatak Jazza poveæao na 18 razlike i pobjednik se veæ nazirao. Gordon Hayward je sa svojih 19 koševa bio najefikasniji, dok je Al Jefferson upisao 18 koševa i 12 skokova. Sacramento Kings (17-33) su u srijedu kod kuæe poraženi od San Antonio Spursa sa 114:117. Iako tijekom utakmice nisu nijednom bili u prednosti, niti gosti nisu mogli otiæi na poveæu prednost. Pobjednik je na kraju riješen u zadnjih pet minuta, kada gosti odlaze na 10 razlike. Isaiah Thomas je sa 28 koševa bio najbolji u porazu. Za današnju utakmicu im je upitan John Salmons.

Utah Jazz je na svom terenu veoma dobra ekipa i teško æe Sacramento od pozitivnog rezultata.

Los Angeles Clippers  – Portland Trail Blazers  04.30

Da su se ove dvije momèadi susrele prije mjesec dana, ovo bi bila utakmica veèeri. Ovako domaæi Los Angeles Clippersi (29-21) se nakon zaredanih loših igara, polako vraæaju u gornji dom konferencije. Trenutno su na tri pobjede u nizu, a posljednju su ostvarili kod kuæe protiv Phoenix Sunsa 103:86. Nakon izjednaèenog prvog dijela, drugi je sasvim zasluženo pripao Clippersima 60:45. Najzaslužniji za to su Blake Griffin sa 27 koševa i 14 skokova, te Chris Paul sa 15 koševa i 15 asistencija. Za današnju utakmicu im je upitan Mo Williams koji ima ozljedu palca. Portland Traill Blazersi (24-27) su tijekom all-stara potpuno promijenili lice momèadi, te su sad malo pali u prosjeènost. Juèer su kod kuæe svladali New Orleans Hornetse sa 99:93. Nakon odmora i vodstva gostiju, Portland se uozbiljio i u treæoj èetvrtini napravio šest koševa prednosti, koje su uspijeli saèuvati u zadnjem dijelu utakmice. Od šest dvoznamenkastih igraèa Portlanda, najbolji je bio LaMarcus Aldridge sa 25 koševa i 12 skokova.

Oèekujemo pobjedu Los Angeles Clippersa, koji imaju bolji roster, ali i trenutnu atmosferu kojoj su uzrok tri pobjede u nizu.

Golden State Warriors – New Jersey Nets   04.30

Zadnja utakmica veèeri se igra u Oaklandu, gdje domaæi Golden State Warriorsi doèekuju ozljedama osakaæene New Jersey Netse.  Domaæini su trenutno u nizu od tri poraza, a zadnji su im kod kuæe nanijeli New Orleans Hornetsi 87:102. Utakmica je praktièki bila riješena na odmoru, jer su gosti vodili sa 17 koševa prednosti. Jedina svjetla toèka u porazu je bio David Lee sa svojih 27 koševa. New Jersey Netsi (17-35) su zadnju utakmicu, pomalo iznenaðujuæe, slavili protiv Indiana Pacersa 100:84. Najzaslužniji za to je bio Deron Williams sa svojih 30 koševa i 9 asistencija.  Za današnju utakmicu bi mogao biti spreman Anthony Morrow, dok Damion Jones,Brook Lopez, Jordan Farmar i Shelden Williams sigurno neæe nastupiti.

Prognoziramo pobjedu domaæina  ponajviše zbog domaæih navijaèa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE