Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Memphis lovi pobjedu, Orlanda i Indiana po treæi put

I veèeras imamo tri utakmice na rasporedu. U prvoj se sastaju Spursi i Jazzeri gdje domaæini love pobjedu te odlazak na gostovanje sa prednošæu od 2-0. U Orlandu se sastaju Magic i Pacersi nakon što su u Indiani podijelili svakome po jednu pobjedu, a u posljednjoj utakmici veèeri gledat æemo novi okršaj Grizzliesa i Clippersa te se nadati još jednom spektakularnom srazu.

San Antonio Spurs – Utah Jazz  (1-0)  01.00

Spursi æe veèeras pokušati Gregu Popovichu èestitati na izboru za trenera godine na najbolji moguæi naèin, pobjedom i odlaskom na mirno gostovanje. Tu prestižnu nagradu je dobio tek drugi puta u karijeri (2003.) no ove sezone je u potpunosti bila zaslužena. A tu titulu opravdava i igra Spursa u postsezoni pošto su sjajno krenuli u doigravanje dobivši Jazzere sa 106:91 gdje su meðusobno podijelili èak 25 asistencija te opet  izrotirali cijelu postavu pošto su u zadnju èetvrtinu ušli sa prednošæu od 15 poena. Najbolji na parketu je bio vidno motivirani Tony Parker koji je uz 28 poena (10-19) podijelio i 8 asistencija te pokazao da u njemu ima itekako želje za dokazivanjem i pobjedama. Iako su pokazali kako se teško nose sa visokim igraèima Utaha pod košem sve su to nadoknadili sjajnim kruženjem lopte te pravovremenim šutevima iz kojih su i došli do znaèajne prednosti. Igraèi Tyrone Corbina æe skupa sa njim pokušati na neki drugaèiji naèin doæi do iznenaðenja jer je oèito kako im ne mogu parirati. Još kad se tome doda kako su izgubili 16 lopti jasno je da u prvoj utakmici nisu imali previše šanse. Devin Harris mora odraditi puno bolji posao na Francuzu i uspije li u tome tada se Jazzeri mogu neèemu i nadati. Kod domaæina je upitan Tiago Splitter koji je odigrao nepunih 8 minuta u prvoj utakmici dok æe gostima najvjerojatnije faliti C.J. Miles koji je ozlijeðen i nije nastupao u posljednje vrijeme.

San Antonio je sjajno odradio prvi ogled i nema razloga da takvu predstavu ne ponove i veèeras te se oèekuje nova pobjeda i odlazak u goste sa prednošæu od 2-0.

Orlando Magic – Indiana Pacers  (1-1)  01.30

Stan Van Gundy se sa svojim trupama potajno nadao kako bi njegov Orlando mogao doæi barem do jedne pobjede na dva gostovanja kod Indiane i na kraju se to i ostvarilo. Nakon što je obznanjeno kako Howard neæe igrati u doigravanju unaprijed im je prognozirana metla te im nitko nije davao niti gram šanse. Borbenom igrom u prvoj utakmici su došli do pobjede a i u drugoj su pokazali kako æe biti tvrd orah i neæe se olako predati. Ipak, samo jedna loše odigrana èetvrtina (treæa, 30:13 u korist Indiane) je bila dovoljna Pacersima da na kraju slave i doðu do prve pobjede. Glen Davis je sjajno odigrao prvo poluvrijeme no u drugome je potpuno nestao i omoguæio Westu, Grangeru i ostatku ekipe da se razmašu. Navijaèi u Amway Centru æe puno više oèekivati od Jasona Richardsona jer bi on uz Turkoglua i Nelsona trebao biti glavna karika no sjajni Paul George ga je u potpunosti zasijenio u drugoj utakmici te pokazao da se radi o kvalitetnom i zrelom igraèu unatoè danas tek napunjenoj 22. godini. Frank Vogel sa druge strane zna gdje je najveæa prednost njegovih igraèa i pokušat æe i u gostima što više koristiti Davida Westa, dok se može samo moliti da Danny Granger ima barem približno 50%-tnu veèer pošto se ove sezone strašno puno muèi sa šutem a u ove dvije utakmice je pogodio samo 14 od 41 ispaljenog šuta. Uz to goruæi problem je i nedostatak pravog playmakera pošto je Collison totalno van forme a George Hill sve osim rasnog razigravaèa. U ponedjeljak su imali samo 9 meðusobnih asistencija i pravo je èudo kako su sa takvom igrom došli do 15 poena prednosti.

Iako je Orlando jednom slavio u gostima vjerujemo da æe puno kvalitetnija Indiana veæ veèeras uzvratiti i doæi do 2-1 prednosti.

Memphis Grizzlies  – Los Angeles Clippers  (0-1)  03.30

Nešto nevjerovatno. Tako bi se mogla opisati prva utakmica ove serije, koja je završila pobjedom Los Angeles Clippersa rezultatom 99:98. Osobno sam gledao konaèni rezultat u nevjerici, jer sam èekao pobjedu Memphisa za nekih 400 kuna, a otišao sam sretan spavati sredinom treæe èetvrtine kada je Mike Conley zabio tricu za 74:50. Domaæini su dvije i pol minute prije kraja treæe èetvrtine imali najveæih 27 koševa prednosti, no od tog trenutka na terenu je postojala samo jedna momèad, ona gostujuæih Clippersa.  Zadnju dionicu su gosti dobili sa 35:13 i tako kreirali jedan od najveæih preokreta u play-off serijama. Memphis Grizzliese je s 19 koševa predvodio Rudy Gay, koji u zadnjoj sekundi nije uspio zabiti za pobjedu. O.J. Mayo je ubacio 17 koševa kao i Mike Conley, koji je imao i 8 asistencija. Kod gostiju je najefikasniji bio Nick Young sa 19 koševa, dok je Blake Griffin  zabio 17, a Chris Paul 14 koševa uz 11 asistencija. Caron Butler se ozlijedio i za njega je ova sezona završena. Danas Memphis mora pobijediti, inaèe se može oprostiti sa prolazom u drugi krug doigravanja. Oèekuje se da Rudy Gay povuèe svoju momèad još više nego u prvoj utakmici, a ostatak ekipe treba biti koncentriran cijelu utakmicu, a ne kao što su bili samo 3/4 prošle. Gosti su uspjeli u svojem naumu da ukradu jednu pobjedu i sad mogu igrati s manjim pritiskom, što bi moglo domaæinima prouzroèiti neke probleme.

Oèekujemo pobjedu Memphis Grizzliesa koji su porazom prekinuli niz od 11 uzastopnih pobjeda na svojem parketu. Teško da æe izgubiti dvije u nizu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE