Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Memphis lovi veliki preokret, zapoèinje serija Heata i Pacersa

I veèeras imamo samo dvije utakmice na raspolaganju ali to ne znaèi da æe izostati zanimljivosti. Grizzliesi i Clippersi igraju sigurno najzanimljiviju seriju prve runde doigravanja i tek æemo veèeras doznati pobjednika koje Spursi èekaju veæ skoro tjedan dana. A svoj okršaj veèeras zapoèinju Miami i Indiana u American Airlines Areni i to u 21.30 sati pa æemo i tu utakmicu popratiti do samog kraja.

Memphis Grizzlies – Los Angeles Clippers  (3-3)  19.00

Samo je osam ekipa u povijesti uspjelo preokrenuti zaostatak od 3-1 u svoju korist. Veèeras Memphis ima sjajnu priliku da se pridruži toj skupini i ekipa Lionela Hollinsa æe uèiniti sve kako bi izborili plasman u polufinale Zapadne konferencije gdje ih još od ponedjeljka èekaju San Antonio Spursi koji su spremni uzvratiti im za prošlogodišnje izbacivanje. U iznimno uzbudljivoj šestoj utakmici gledali smo bezpoštednu borbu do samog kraja gdje su s(p)retniji bili Grizzliesi i na kraju slavili 90:88. Trener Hollins je znao da im je to najvažnija utakmica sezone i nije htio nimalo štediti glavne igraèe. Pa su tako Gasol i Conley odigrali 40 minuta a Gay i Randolph 38. Veèeras takoðer oèekujemo sliènu situaciju a Memphis æe jednostavno morati smanjiti broj izgubljenih lopti jer vjerojatno ni sami nisu svjesni kako su uspijeli pobijediti u zadnjoj kad su ih nakupili èak 20. Bili su premoæni pod košem gdje su uhvatili èak 48 skokova u odnosu na protivnikova 32 i tu leži podatak na kojemu æe Vinny Del Negro trebati porazgovarati sa svojim igraèima. DeAndre Jordan i Blake Griffin su sigurno jedni od najatraktivnijih igraèa cijele lige no to u doigravanju ne prolazi i trebat æe puno više od toga za prolazak dalje protiv kvalitetnih Grizzliesa. Del Negro je toga i svjestan pa zato Kenyon Martin i borbeni Reggie Evans dobijaju puno više minuta nego što im je prognozirano. Zato æe veèeras potpunu ovlast dobiti briljantni Chris Paul koji jedini može izvuæi ovu momèad iz ponora i pogurati ih dalje jer je ostatak ekipe ili previše neiskusan ili jednostavno nema tu potrebnu kvalitetu.

Unatoè tome što se rijetko dogaða preokret 3-1 vodstva vjerujemo da æemo veèeras svjedoèiti tome i prognoziramo pobjedu Memphisa koji æe sigurno imati veliku pomoæ od svojih buènih navijaèa koji još pamte sjajne trenutke iz prošlogodišnjeg doigravanja.

Miami Heat – Indiana Pacers  (0-0)  21.30

LeBron James æe veèeras prije poèetka utakmice primiti nagradu za najkorisnijeg igraèa regularnog dijela sezone što mu je ukupno treæa u karijeri. No to æe mu biti samo utješna nagrada ako njegov Heat ne uspije doæi do pobjede. Nakon što su juèer Celticsi i Sixersi otvorili zanimljivom i napetom utakmicom konferencijsko polufinale Istoka veèeras zapoèinje i druga serija. Kao što je bio sluèaj da su Boston i Philadelphia pobijedili sa 4-2 svoje protivnike u prvoj rundi tako je i sluèaj da su Miami i Indiana još uvjerljiviji bili i sa 4-1 prošli dalje. Od svojih zadnjih utakmica su imali dovoljno odmora i obje ekipe u punim sastavima doèekuju veèerašnji ogled. Što se tièe njihovog meðusobnog ogleda u regularnom dijelu tu je Miami u debeloj prednosti pošto su slavili u 3 od 4 utakmice. Trener Pacersa Frank Vogel se uzda u veliku prednost pod košem što imaju u odnosu na Heat gdje Hibbertu i Westu teško mogu parirati Haslem, Bosh i Anthony. No zato muku muèi kako zaustaviti Wadea i pogotovo Jamesa a za to æe biti zaduženi mladi Paul George i Danny Granger koji se može pohvaliti solidnom serijom protiv Orlanda gdje je odigrao puno bolje u odnosu na oèajni prvi dio sezone.

Iako Pacersi nisu bez nade i imaju svoje prednosti u odnosu na puno jaèi Miami za veèeras prognoziramo laganu pobjedu Heata a posebno inspiriran bi trebao biti James koji æe odliènom igrati htjeti dokazati da je MVP nagrada otišla u prave ruke.

Latest Posts

NE PROPUSTITE