Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Memphis: Nadograditi prošlosezonski uspjeh

Nakon teško izborenog doigravanja, prošle sezonu su u njemu eksplodirali, izbacili Spurse, te ispali od Thundera tek u 7. utakmici. Ove godine prije svega žele doigravanje osigurati puno lakše, a onda minimalno ponoviti prošlu sezonu. No i oko toga postoji problema, klub je veæ napustio Shane Battier, a mjesta za pojaèanja nema.

Zaštiæeni igraèi:
Marc Gasol, Hamed Haddadi

Prošle godine Marc Gasol bio je jedan od kljuènih igraèa Memphisa, te bilo koju ponudu za njega ekipa misli izjednaèiti i tako ga zadržati. Što se tièe Haddadija, za njega ne postoji interes iz ostatka lige, qualifying offer mu je 2 milijuna dolara, no ne zna se hoæe li ga Memphis produžiti.

Nezaštiæeni igraèi:
Shane Battier, Leon Powe

Battier je veæ napustio Memphis i otišao probati osvojiti naslov u Heat, a situacija oko Powea je nepoznata. Vjerojatno æe ipak tražiti neki drugi klub gdje æe igrati više od 8 minuta, koliko je u prosjeku igrao tijekom 16 utakmica u Memphisu.

Igraèi pod ugovorom:
Rudy Gay, Zach Randolph, Mike Conley, O.J. Mayo, Tony Allen, Xavier Henry, Darrel Arthur, Greivis Vasquez, Sam Young, Ishmael Smith

Dosta dobar roster, ali bez pravog centra. Nakon što produže Gasola, trebati æe im neki backup, što bi mogli dobiti nekom razmjenom. Gay ima užasno velik ugovor, a pokazali su prošle godine da mogu bez njega, štoviše kada se Gay ozlijedio bili su ispod 8. mjesta, da bi bez njega eksplodirali, zaigrali timski, te napravili odlièan rezultat. Postoje prièe da bi se moglo razmijeniti Gaya u neku drugu ekipu, jer se dokazalo da, koliko god da je on sjajan igraè, mogu bez njega, a isto tako mogu dobiti jako puno u zamjenu i pojaèati ekipu.

Mladog beka izabranog na draftu, Josha Selbyja æe vjerojatno potpisati, no teško da æe igrati veliku ulogu iako je tijekom lockouta na ekshibicijskim utakmicama pokazao da ima talenta u sebi.

Kandidat za otpis ugovora:
/

Gay i Randolph imaju ugovore od oko 15 milijuna godišnje, no njihova je i vrijednost na tržištu velika, tako da ih amnestirati sigurno neæe. Osim njih još dosta visok ugovor ima i Mike Conley, no prošle sezone je dao neke naznake da bi njegove igre mogle vrijedi 7M $ godišnje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE