Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Memphis posljednji u doigravanju, Indiani prvo mjesto Istoka

Poznati su svi sudionici doigravanja najjače košarkaške lige svijeta – NBA lige. Memphis Grizzlies posljednja je momčad koja je osigurala playoff nakon teško izborene 97:91 pobjede protiv Phoenix Sunsa.

U izravnom dvoboju za posljednje mjesto u doigravanju na Zapadu Phoenix je u noći s ponedjeljka na utorak ugostio Memphis, a utakmica je, kako se i pretpostavljalo, bila napeta do posljednjih sekundi. No u konačnici je Memphis i po četvrti put ove sezone slavio u dvoboju protiv momčadi iz Arizone, što mu je donijelo nedostižnu prednost uoči posljednje utakmice regularnog dijela sezone.

Zach Randolph predvodio je goste do pobjede s 32 poena i 9 skokova, a veliki je doprinos s klupe dao i Mike Miller, koji je pogodio pet trica (iz šest pokušaja), te je sveukupno postigao 21 poen. Kod domaćina je najraspoloženiji bio Markieff Morris s 21 poenom, dok su ključni igrači, Goran Dragić i Eric Bledsoe, u potpunosti bili zakočeni.

Posljednji dan regularnog dijela NBA sezone (srijeda) dat će odgovor na pitanje koja će momčad, Memphis ili Dallas, u doigravanje krenuti sa sedmog, a koja s osmog mjesta.

Na Zapadu su još Houston Rocketsi osigurali četvrto mjesto uoči doigravanja, odnosno prednost domaćeg parketa u prvom krugu protiv Portland Trail Blazersa. Houston je noćas po četvrti put ove sezone, iz isto toliko ogleda, slavio protiv prvoplasirane momčadi lige San Antonio Spursa rezultatom 104:98.

Chandler Parsons predvodio je domaćina s 21 poenom, dok su Dwight Howard i Terrence Jones pridodali po 20. Gosti su ograničili minute svojoj velikoj trojki Tim Duncan, Tony Parker, Manu Ginobili, no svejedno su do pred sam kraj imali i tri poena prednosti. Marco Belinelli je predvodio Spurse sa 17 poena.

Što se tiče utakmica na Zapadu vrijedi spomenuti dva pojedinačna učinka igrača. Tyreke Evans odigrao je vjerojatno najbolju utakmicu dosadašnje karijere u pobjedi New Orleansa nad Oklahoma Cityjem 101:89. Evans je ubacio 41 poen, upisao devet skokova i osam asistencija, a imao je i tri ukradene lopte. Evans je u potpunosti zasjenio Kevina Duranta koji je ostao na 25 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Monstruoznu večer imao je i Kevin Love, čija je Minnesota poražena na gostovanju kod Golden Statea 130:120. Love je ostao za asistenciju prekratak od triple-double učinka, nakon što je ostvario učinak od 41 poena, 14 skokova i devet asistencija. Stephen Curry je s druge strane ubacio 32 koša i upisao 15 asistencija.

Golden State je pobjedom osigurao šesto mjesto Zapadne konferencije i ogled protiv Los Angeles Clippersa u prvom krugu doigravanja.

Dvostruki uzastopni prvak Miami Heat odlučio je prepustiti prvo mjesto Istočne konferencije Indiani, pa je u Washingtonu izveo sastav bez LeBrona Jamesa i Chrisa Bosha. Wizardsi su to iskoristili, te su slavili sa 114:93, čime su ujedno zadržali šesto mjesto Istočne konferencije uoči posljednjeg dana regularnog dijela sezone. Osvojiti šesto mjesto na Istoku bit će ključno za Washington, kako bi izbjegao susret protiv Miamija u prvoj rundi doigravanja.

Trevor Ariza predvodio je Wizardse do pobjede s 25 poena, Nene je pridodao 18, a Al Harrington 16. Kod Heata je najefikasniji bio Michael Beasley s 18 ubačaja.

Spomenimo i da su u borbi za treće mjesto na Istočnoj konferenciji slavili i Toronto Raptorsi i Chicago Bullsi. Toronto je pred svojim navijačima slavio protiv Milwaukeeja sa 110:100, dok je Chicago u svojoj dvorani bio bolji od Orlanda sa 108:95. Uoči posljednjeg dana regularnog dijela sezone oba sastava ulaze s izjednačenim omjerima, te ukoliko upišu pobjede, Raptorsi će u doigravanje kao treći, a Bullsi kao četvrti.

NBA rezultati, 14. travnja:

Philadelphia 76ers – Boston Celtics 113 : 108
Toronto Raptors – Milwaukee Bucks 110 : 100
Washington Wizards – Miami Heat 114 : 93
Atlanta Hawks – Charlotte Bobcats 93 : 95
Chicago Bulls – Orlando Magic 108 : 95
Houston Rockets – San Antonio Spurs 104 : 98
New Orleans Pelicans – Oklahoma City Thunder 101 : 89
Utah Jazz – Los Angeles Lakers 104 : 119
Phoenix Suns – Memphis Grizzlies 91 : 97
Golden State Warriors – Minnesota Timberwolves 130 : 120

Latest Posts

NE PROPUSTITE