Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Memphis poveo 3-2, Denver smanjio na 3-2

Naporno su Los Angeles Clippersi radili pri kraju osnovnog dijela sezone (sedam pobjeda u nizu) da bi imali prednost domaćeg parketa na početku doigravanja.

No, tu su prednost u noći s utorka na srijedu prokockali. Memphis je slavio u Los Angelesu 103:93, te je nakon 2-0 Clippersa s tri pobjede zaredom okrenuo prednost na svoju stranu (3-2). Sada je pred Memphisom domaća utakmica i idealna meč-lopta za polufinale Zapada u NBA ligi.

Nitko u javnosti nije znao za ozljedu Blakea Griffina (gležanj), jakog aduta Clippersa, unatoč čemu je krilni-centar domaćina pokušao igrati u petoj utakmici. No, bilo je brzo vidljivo da Griffin neće moći previše pomoći, što je bio veliki minus Clippersa. Igrao je Griffin dvadeset minuta, ali daleko od svojih mogućnosti.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Chris Paul (35)
  • Asistencije: Ty Lawson (10)
  • Skokovi: Andre Iguodala (12)
  • Ukradene lopte: Corey Brewer (3)
  • Blokade: JaVale McGee (3)

Njegov izostanak su potpuno iskoristili centri Memphisa koji su, zapravo, kontrolirali cijelu utakmicu. Zach Randolph je ubacio 25 poena uz 11 skokova, a Marc Gasol 21 poen uz osam skokova i četiri asistencije. Memphis je kontrolu rezultata preuzeo tijekom druge četvrtine, te je prednost održavao do kraja utakmice uz često vodstvo od desetak poena prednosti.

Kod domaćina je najbolji bio Chris Paul s 35 poena, šest skokova, ali i samo četiri asista. Jedini je još dvoznamenkasti po broju poena bio Jamal Crawford s 15 poena.

Denver je lakše od konačnih 107:100 pobijedio Golden State i ostao “živ” u seriji prvog kruga Zapada (3-2 je za Golden State, koji sada doma ima šansu za proboj dalje). Trener gostiju Mark Jackson je bio silno ljut na igrače Denvera, te je domaćina optužio da je htio ozlijediti Stephena Curryja (15 poena, trice 1/7), a ne igrati korektnu obranu na najboljem igraču kluba iz Oaklanda.

Kako god, Denver je izuzetno žestoko odigrao ovu petu utakmicu u kojoj je nakon prve četvrtine vodio 36:22, a na poluvremenu s čak 20 poena razlike (66:46).

Andre Iguodala je bio prvi ime Denvera s 25 poena, 12 skokova i sedam asista. Slijedili su ga Ty Lawson (19 poena i 10 dodavanja), te Kenneth Faried s 13 poena i 10 skokova. Kod gostiju je Harrison Barnes ubacio 23 poena uz devet skokova, a Jarrett Jack 20 poena uz šest skokova i pet asista.

Latest Posts

NE PROPUSTITE