Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Memphis se odrekao Rudyja Gaya i poslao ga u Toronto

U velikoj razmjeni u NBA ligi, u kojoj su sudjelovala tri kluba, dosadašnji prvi strijelac Memphis Grizzliesa Rudy Gay (26) završio je u Toronto Raptorsima.

Da bi dobili sjajnog krilnog košarkaša, koji je s reprezentacijom SAD-a osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu u Turskoj prije tri godine, Raptorsi su se odrekli 31-godišnjeg španjolskog razigravača Josea Calderona i 23-godišnjeg krilnog centra Eda Davisa.

Memphis je Calderona odmah proslijedio u Detroit Pistonse koji su u suprotnom smjeru poslali 32-godišnje krilo Tayshauna Princea, kao i 24-godišnjeg krilnog igrača Austina Dayea. Spomenimo i da je, osim prve zvijezde ove razmjene Rudyja Gaya, Toronto od Memphisa dobio i iranskog centra Hameda Haddadija (27).

Gay je ove sezone imao prosjek od 17,2 poena i 5,9 skokova, pa s te strane predstavlja iznenađenje što ga se Memphis odrekao, posebno u situaciji kad drži visoko četvrto mjesto u Zapadnoj konferenciji. No, Gay je u srpnju prošle godine potpisao novi petogodišnji ugovor ”težak” 82 milijuna dolara, pa se pretpostavlja da su si Grizzliesi željeli stvoriti financijski prostor za pojačanja predstojeće ljeto.

Latest Posts

NE PROPUSTITE