Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Memphis nakon produžetaka, nova pobjeda Dukea

Noæas je u sveuèilišnoj diviziji I odigrano èak 82 susreta, meðu kojima je sudjelovalo i jedanaest ponajboljih ovogodišnjih momèadi. Veæih iznenaðenja nije bilo, dok je najnapetije bilo u utakmici izmeðu Memphisa i Tennesseeja.

Derbi veèeri odigran je izmeðu Duke Blue Devilsa i Michigan Wolverinesa, ekipa koje do ove utakmice nisu znale za poraz u ovoj sezoni. Na kraju je slavio Duke sa 82:75 zahvaljujuæi odliènoj šuterskoj veèeri u kojoj su imali ukupan šut iz igre 57%, od èega su ubacili 11 od 21 pokušaja za tri poena. Domaæini, Blue Devilsi, snažno otvaraju susret i odmah rade seriju 9-0, no Wolverinesima nije dugo trebalo da smanje tu prednost. Pred kraj poluvremena serijom 8-0 Duke odlazi na 30:15 i uspijeva prednost održati sve do kraja susreta. Michigan je nekoliko puta opasnije zaprijetio, ali nije se nikako uspio spustiti ispod 5 poena zaostatka. Austin Rivers predvodio je pobjednike sa 20 poena, dok su po 17 ubacili Ryan Kelly i Seth Curry. Kod poraženih je najbolji bio Trey Burke sa 17 poena i 9 asistencija.

Dvije ekipe koje su juèer poražene danas su odigrale sjajnu utakmicu. Memphis i Tennessee o pobjedniku su odluèili tek nakon drugog produžetka te je Memphis slavio sa ukupnih 99:97. Prvo poluvrijeme pripalo je Memphisu koji je imao i 16 poena prednosti (40:24), dok se Tennessee uspio vratiti pred sam kraj regularnog dijela susreta. Polaganjem Jeronnea Maymona 7 sekundi prije kraja otišlo se u produžetak u kojemu je Tennessee vodio glavnu rijeè ali ponovno je polaganjem, ovoga puta od strane Chrisa Crawforda iz Memphisa, utakmica produžena za dodatnih 5 minuta. U drugom produžetku igralo se koš za koš i presudio je pogoðeni šut Antonia Bartona minutu prije kraja. Nakon toga obje su ekipe promašile nekoliko šuteva i Memphis je proslavio pobjedu. Braæa Barton iznijela su najveæi teret na utakmici. Will je postigao 25 poena uz 11 skokova, dok je Antonio ubacio 21 poen uz 6 skokova. Kod poraženih sjajan je bio Maymon sa 32 poena i 20 skokova.

Spomenimo još kako je North Carolina sa 102:69 svladala Tennessee State uz 16 poena, 10 skokova i 6 asistencija Johna Hensona, 23 poena Reggieja Bullocka i 16 poena Harrisona Barnesa.

U bogatoj noæi nastupila su i petorica naša predstavnika

Najviše minuta na parketu dobio je Branimir Mikuliæ koji je u porazu svog High Pointa od Tennessee Techa odigrao 25 minuta te ubacio 3 poena, uhvatio 6 skokova i podijelio 3 asistencije.

Filip Cvjetièanin, koji je u posljednja dva susreta bio na prosjeku od 8 poena (ukupna trica 4/5), noæas je odigrao nešto skromniju utakmicu. Meðutim, što je važno, trener floridske škole ponovno mu je pružao više nego solidnu minutažu, ovoga puta sin proslavljenog košarkaša dobio je 16 minuta, a u to vrijeme podijelio je asistenciju i blokadu, dok je u napadu bio nešto povuèeniji i uputio samo jednu loptu prema košu.

Još je jedan sin našeg proslavljenog košarkaša, Marin Kukoè, noæas nastupio na NCAA parketima. Za razliku od Filipa, Marin je dobio pet minuta koje je iskoristio više nego solidno. Uknjižio je 2 poena, skok i asistenciju u porazu njegovog sveuèilišta.

Miloš Kneževiæ dobio je nešto manje od jedne minute za Bradley koji je sa 66:70 doživio prvi poraz sezone, bolji od njih bio je Wofford. Ovaj hrvatski košarkaš nije se uspio upisati niti u jednu statistièku kolonu tijekom svog kratkog boravka na parketu.

I preostali od spomenute petorice koji su nastupili je Duje Dukan, sin našeg poznatog skauta. Duje je odigrao èetiri minute u uvjerljivoj pobjedi protiv UMKC-a, a za to vrijeme je uspio uhvatiti dvije lopte.

Latest Posts

NE PROPUSTITE