Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Memphis šokirao San Antonio bez Ginobilija

Da æe doigravanje ove godine biti ludo uvjerili smo se juèer, pa je tako Chicago velikim preokretom svladao Indianu, te je kasnije Atlanta u gostima pobijedila Orlando, no prvo veliko iznenaðenje priredili su nam igraèi Memphis Grizzliesa koji su na gostujuæem terenu upisali prvu pobjedu u doigravanju u povijesti franšize. Iako æe mnogi reæi da je Memphis dobio ovu utakmicu zbog toga što za Spurse nije nastupio Manu Ginobili, treba napomenuti da su Grizzliesi veæ dva puta pobjeðivali Spurse ove sezone.

Prve poene na utakmici postigao je Marc Gasol pod prekršajem Richarda Jeffersona, te nas tako uveo u odliènu utakmicu koju æe odigrati. Richard Jefferson s dva vezana pogoðena šuta, te Tim Duncan dovode Spurse u vodstvo, koji nakon toga nisu postigli koš iz igre nešto više od èetiri minute, te su Grizzliesi preuzeli vodstvo i održali ga do kraja prve dionice koju je zakljuèio O.J. Mayo tricom sa zvukom sirene.

Druga èetvrtina zapoèinje u izjednaèenom ritmu, ali za par minuta Memphis radi seriju 9-0 te dolazi na prednost od 6 poena razlike. Do kraja èetvrtine obje su ekipe nastavile razmjenjivati koševe te se na poluvrijeme odlazi rezultatom 45-43 za gostujuæu ekipu.

Ubrzo nakon poèetka drugog poluvremena Spursi ulaze u seriju te postižu 10 poena i odvajaju se na 6 poena prednosti, te ubrzo tricom Garyja Neala dolaze i na +8, ali Memphis se nije predavao te su do poèetka posljednje èetvrtine došli na mali zaostatak od 4 poena.

I tada poèinje vrlo uzbudljiva završnica koja je Memphisu donijela povijesnu pobjedu. Prvu polovicu èetvrtine ekipe su se izmjenjivale u vodstvu i tek je Memphis koševima Tonyja Allena uspio ostvariti prednost od 7 poena èetiri minute do kraja. Ali neduga nakon toga Spursi rade novu seriju, ovoga puta 8-0, od èega je najveæu zaslugu imao Matt Bonner sa dvije uzastopne trice. Marc Gasol polaganjem smanjuje zaostatak Memphisa na 2 poena da bi zatim Shane Battier ubacio tricu za vodstvo 23 sekunde prije kraja. Sljedeæi napad George Hill promašuje tricu te radi prekršaj na Allenu koji ubacuje oba slobodna bacanja. Na semaforu je bilo još 10 sekundi do kraja, Spursi su gubili i imali loptu. Nakon dva dodavanja sam na šutu ostao je Richard Jefferson, no nije uspio pogodite te se utakmica završila.

Iako su bili bez Ginobilija, puno veæi problem za Spurse danas su bili visoki igraèi Memphisa. Zach Randolph postigao je 25 poena uz 14 skokova, a Gasol je ostvario uèinak od 24 poena i 9 skokova. Vrlo dobar bio je i Mike Conley sa 15 poena i 10 asistencija.

Kod Spursa najviše je vukao Tony Parker sa 20 poena i 5 asistencija, Tim Duncan je postigao 16 poena i 13 skokova, iako je u drugom poluvremenu odigrao slabije i postigao samo 4 poena.

Sljedeæi dvoboj ovih dvije momèadi gledat æemo 21. travnja u 02.30h po srednjoeuropskom vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE