Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Memphis svladao Dallas i izbjegao Spurse u noći produžetaka

S noćašnjih 15 susreta završen je regularni dio NBA sezone. Poznati su svi parovi doigravanja, riješene su sve dvojbe, a u najzanimljivijem dvoboju posljednjeg dana Memphis je svladao Dallas.

Jedan od najzanimljivijih dvoboja posljednje večeri regularnog dijela sezone vodio se u Memphisu gdje su domaći Grizzliesi igrali protiv Dallas Mavericksa. Ulog je bio sedmo mjesto na Zapadu i izbjegavanje San Antonio Spursa u prvom krugu doigravanja. Na kraju su bolji bili Grizzliesi koji su slavili u produžetku 106-105. Spursi su najbolja momčad lige u regularnom dijelu, pomeli su i Grizzliese i Maverickse ove sezone i obje momčadi su ih željele izbjeći.

Borba se vodila sve do kraja produžetka, a pobjeda je ostala u Memphisu. Donio ju je Mike Conley s linije slobodnih bacanja 1.1 sekundu do kraja produžetka s ubačena oba bacanja. Zach Randolph predvodio je Grizzliese s 27 poena i 14 skokova dok je Marc Gasol dodao 19 poena te po devet skokova i asistencija, a na drugoj strani Dirk Nowitzki ubacio je 30 poena uz pet skokova.

Protivnici Mavericksa u prvoj rundi doigravanja poraženi su u za njih nevažnom susretu protiv Lakersa 113-100 uz odmaranje Tima Duncana i smanjenu minutažu Tonyja Parkera.

Charlotte Bobcatsi svladali su u produžetku Chicago Bullse s 91-86 zahvaljujući odličnoj igri Kembe Walkera u dodatnih pet minuta. Walker je u tom razdoblju ubacio osam poena od svojih 22, a domaćin je slavio unatoč nešto slabijoj napadačkoj večeri Ala Jeffersona (deset poena, ali i 18 skokova). Unatoč ovoj pobjedi Bobcatsi su ostali sedmi i ići će na Miami Heat. Najbolji kod Bullsa koji su četvrti na Istoku bio je Joakim Noah s 14 poena, 13 skokova i šest dodavanja.

Pacersi su odmarali Davida Westa, Paula George i Lancea Stephensona, a Roy Hibbert i George Hill odradili su tek 17 odnosno 14 minuta, no niti to ih nije spriječilo da iz Orlanda odnesu pobjedu. Bili su uvjerljiviji sa 101-86 uz dobar nastup Rasuala Butlera (19 poena, pet asistencija) i Evana Turnera (14 poena, osam skokova i šest asistencija).

Atlanta je slavila kod najlošije momčadi lige sa 111-103, a uoči susreta objavljeno je kako je Herb Kohl prodao Milwaukee Buckse te donirao 100 milijuna dolara za izgradnju nove dvorane. Bucksi sada s nestrpljenjem dočekuju draft lutriju gdje će se nadati prvom izboru drafta za što imaju najveće šanse. Hawksi pak odlaze u doigravanje u borbu s Indiana Pacersima, najboljom momčadi Istoka.

Susret bez nekog značaja odigran je u New Orleansu gdje su Pelicansi ugostili Rocketse, a gosti bez Jamesa Hardena, Chandlera Parsonsa i Jeremyja Lina upisali su poraz 105-100. Posebno motiviran bio je Tyreke Evans koji je unatoč problemima s ozljedom želio u posljednjoj utakmici sezone donijeti svojim Pelicansima pobjedu. Uspio je uz ubačenih 25 poena te podijeljenih deset asistencija.

Oklahoma je željela pod svaku cijenu završiti na drugoj poziciji Zapada i zbog toga su Kevin Durant i Russell Westbrook radili „prekovremeno” protiv Pistonsa. U konačnici neizvjestan dvoboj otišao je na stranu domaćina sa 112-111 uz 42 poena Duranta od čega čak 21 u posljednjoj četvrtini. Pistonsi su ostali posljednje dvije minute bez poena i prosuli su već dobivenu utakmicu.

Brooklyn Netsi su izbjegli dvoboj protiv Chicaga porazom u Clevelandu. Bez kompletne startne petorke nisu imali nikakve šanse, a i nisu niti izgledali kao momčad željna pobjede što su Cavsi objeručke prihvatili i uz 22 poena i 11 skokova Tylera Zellera uzeli su pobjedu.

NBA rezultati, 16. travnja:

Charlotte Bobcats – Chicago Bulls 91 : 86
Orlando Magic – Indiana Pacers 86 : 101
Memphis Grizzlies – Dallas Mavericks 106 : 105
Milwaukee Bucks – Atlanta Hawks 103 : 111
Minnesota Timberwolves – Utah Jazz 130 : 136
New Orleans Pelicans – Houston Rockets 105 : 100
Oklahoma City Thunder – Detroit Pistons 112 : 111
San Antonio Spurs – Los Angeles Lakers 100 : 113
Boston Celtics – Washington Wizards 102 : 118
Cleveland Cavaliers – Brooklyn Nets 114 : 85
Miami Heat – Philadelphia 76ers 87 : 100
New York Knicks – Toronto Raptors 95 : 92
Portland Trail Blazers – Los Angeles Clippers 110 : 104
Sacramento Kings – Phoenix Suns 99 : 104
Denver Nuggets – Golden State Warriors 112 : 116

Latest Posts

NE PROPUSTITE