Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Memphis svladao Warriorse, Wizardsi na pet pobjeda u nizu

Proglašen je igračem tjedna i odmah je to želio potvrditi u novoj utakmici. Naime, John Wall je maestralno vodio svoju ekipu do pete uzastopne pobjede, a sinoć su pali Timberwolvesi 109:95. Wall je susret okončao s 21 poenom i 17 asistencija, a šuterski je briljirao Rasual Butler s 23 poena uz 4/5 zs tricu. Glavni realizator kod gosta bio je Thaddeus Young s 29 poena, a s klupe je nastavio odlično igrati Shabazz Muhammad koji je ubilježio 21 poen.

Bez Chrisa Bosha i na pogon dva bočna igrača Heta je uspio svladati Netse pred svojim navijačima 95:91. Do pobjede ih je vodio Dwayne Wade s 28 poena i Luol Deng s 18 poena. Kod Netsa je najbolji bio Mason Plumlee s 21 poenom i 9 skokova, a Bojan Bogdanović je ioet krenuo kao član druge petorke, odigrao je 16 minuta i postigao 5 poena uz po jedan skok i ukradenu loptu.

Fenomenalnim nastupom u drugoj četvrtini (33:19) Grizzliesi su napokon stali na kraj seriji Warriorsa, te su ih porazili 105:98. Uvjerljivo najbolji igrači na terenu bili su Marc Gasol s 24 poena kod domaćina i Steph Curry kod Warriorsa s 19 poena, 7 skokova, 6 asistencija i 4 ukradene lopte. Najveću prevagu je ipak dala klupa Memphisa, a nju je predvodio Vince Carter sa 16 poena, a po 17 poena su dodali Mike Conley i Zach Randolph (ubilježio još 10 skokova). Najbolji strijelac Dubsa bio je Klay Thompson s 22 poena, a 18 je ubilježio Marreese Speights, te kao glavnu stavku za poraz možemo naznačiti da su Warriorsi pogađali tricu sa svega 29% spješnosti.

Vratio se Anthony Davis (31 poen i 9 skokova)za Pelicans ali su svejedno na jedvite jade došli do pobjede pred svojim navijačima protiv Jazz koje su tek slomili u posljednjoj četvrtini i uspisali su se u win kolumnu s 119:111 rezultatom. Uz Davisa posebno raspoložen je bio Ryan Anderson s 28 poena i 6/10 realizacijom za tri poena. Utakmicu sezone za Jazz je odradio Enes Kanter s 29 poena, dok su Bureki, pardon Alec Burks i Trey Burke dodali po 16 poena.

Dallas nastavlja gaziti male momčadi ove sezone, pa je tako red došao na Knickse koje su brutalno porazili u New Yorku 107:87 u jednoj jako nezanimljivoj utakmici (napad Mavsa je uvijek zanimljivo gledati, ali nemogunost domaćina da aktivno sudjeluju u utakmicu je svakako doprinjenala da se prebacite na novi susret). Najbolji strijelac susret je bio Carmelo Anthony s 26 poena, dok je kod gostiju Dirk Nowitzki bio najefikasniji sa 19 poena.

Thunder je nastavio niz, te su s pobjedom 104:92 na gostovanju kod Kings sada na sedam uzastopnih. Naravno da su najefikasniji i najbolji bili Russell Westbrook s 32 poena i Kevin Durant s 26 poena. Domaćine je vodio pomoćni trener Corbin koji je bio lišen ulusga prve zvijezda DeMarcusa Cousinsa zbog povrede, a zato se kao najbolji strijelac u ekipi opet istaknuo Rudy Gay s 22 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE