Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Memphis u problemima, Gasol duže vrijeme van parketa

Loše vijesti stižu nam iz tabora Memphis Grizzliesa. Naime, njihov centar Marc Gasol slomio je kost u stopalu desne noge, kako je pokazala jučerašnja magnetska rezonanca, te je datum njegovog povratka zasad nepoznat.

Podsjetimo, Gasol je u ponedjeljak prije utakmice s Portlandom označen kao upitan zbog ozljede desnog stopala, ali je ipak započeo utakmicu. Međutim napustio je igru nakon samo 11 minuta i jednako toliko zabijenih poena. Memphis je u toj utakmici poražen u produžetku.

Memphis je trenutno peti na Zapadu uz omjer 30-22, te bi im izostanak Gasola mogao biti presudan za ovosezonski uspjeh, pogotovo ako se ispostavi da je španjolski centar izgubljen za ostatak sezone.

Marc Gasol je na kraju prošle sezone potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 110 milijuna dolara, te je postao prvi igrač u povijesti franšize odabran u All-NBA prvu petorku. Gasol je započeo sve 52 ovogodišnje utakmice i u prosjeku je ostvarivao učinak od 16,6 poena, 7 skokova, 3,8 asistencija i 1,3 blokade po utakmici. Premda mu je statistika ove godine nešto slabija nego prošle, i dalje je ključna karika Grizzliesa, pa nam ostaje za vidjeti kako će se momčad snaći bez prve violine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE