Sunday, December 10, 2023

ZADNJE OBJAVE

Memphis uzima Hudsona do kraja sezone

Bek-šuter Lester Hudson, kojem je drugi desetodnevni ugovor s Clevelandom istekao u srijedu, postigao je usmeni dogovor s Memphisom, pa bi za Grizzliese trebao nastupati u doigravanju košarkaške NBA lige.

Hudson bi za momèad iz svoga rodnog grada Memphisa trebao potpisati ugovor do kraja sezone, a u Grizzliesima ga vide kao idealnu zamjenu za iskusnog šutera Gilberta Arenasa koji ima problema s ozljedom desne “šuterske” šake.

Inaèe, najnovije pojaèanje Memphisa u 13 utakmica za Cavse bilježilo je vrlo dobre uèinke, u prosjeku 12,7 koševa, 3,5 skokova i 2,7 asistencija za 24 minute na parketu uz 39 posto šuta iz igre.

Recimo i da je 27-godišnji Hudson ušao u povijest NCAA lige kao jedini košarkaš koji je ostvario quadruple-double uèinak, odnosno u èetiri statistièke kategorije bio je dvoznamenkast. U dresu East Kentucky Minersa protiv West Virginia Wilda 13. studenog 2007. godine ubilježio je 25 koševa, 12 skokova, te po 10 dodavanja i ukradenih lopti.

Koliko je takav uèinak u jednoj utakmici teško dohvatljiv spomenimo da je samo èetvorici košarkaša u NBA povijesti to uspjelo. Posljednji je quadruple-double ostvario tadašnji centar San Antonija David Robinson koji je 1994. Detroitu ubacio 34 koša uz po 10 skokova, asista i blokada.

Latest Posts

NE PROPUSTITE