Sunday, May 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Memphis želi prekinuti pobjednički niz Denvera, Miami kod Bucksa

Večerašnji raspored nudi 10 NBA utakmica. Ima mnogo zanimljivih dvoboja, a možemo izdvojiti susrete Pacersa i Lakersa, Bucksa i Heata te Nuggetsa i Grizzliesa.

Toronto Raptors (25-40) – Charlotte Bobcats (14-50)  00.00

Toronto Raptorsi su prošlu utakmicu gostovali u TD Gardenu kod Boston Celticsa, gdje su poraženi sa 112:88. Premda su dobili prvu četvrtinu s 22:21, preostalom vremenu se nisu iskazali u dobrom svijetlu i domaćini su došli do lagane pobjede. Raptorsi su u zaostatku bili najviše 26 koševa razlike. U tom sivilu najbolje se snašao Rudy Gay koji je utakmicu završio s 19 koševa. Charlotte Bobcatsi su također svoju zadnju utakmicu igrali protiv Boston Celticsa i kod kuće ih svladali s velikih 100:76. Gosti su odmarali najboljeg igrača Paula Piercea, no svejedno nisu smjeli doživjeti takav poraz od limitiranih Bobcatsa. Fantastičnu partiju je odigrao Gerald Henderson koji je zabio 35 koševa i bio najbolji igrač utakmice. Večeras Bobcatsi love drugu pobjedu u nizu, no to je nakon deset poraza zaredom prije pobjede nad Bostonom dosta teško očekivati.

Toronto je velik favorit i trebao bi bez većih problema doći do nove pobjede.

Washington Wizards (21-42) – New Orleans Hornets (22-43)   00.00

Washington je prije dva dana kod kuće odigrao vrlo zanimljivu utakmicu s Milwaukee Bucksima. Wizardsi su utakmicu započeli vrlo dobro i poveli s 20 razlike, no tada kao da je momčad nestala s terena i dogodio se veliki pad. Naime, Milwaukee je nadoknadio zaostatak i u zadnjih 12 minuta ušao s plus tri. Tada se momčad Washingtona opet probudila i zadnju dionicu dobila s 31:15 i tako došla do pobjede 106:93. U momčadi Wizardsa šest igrača je bilo dvoznamenkasto, a najbolji na terenu je bio John Wall sa svoja 23 koša i 10 asistencija. New Orleans Hornetsi su zadnju utakmicu doživjeli poraz kod Brooklyn Netsa sa 108:98. Odigrali su jednu vrlo dobru utakmicu, ali im je ponestalo koncentracije u završnici gdje se lomila utakmica. Nije im pomoglo niti  24 koša Erica Gordona, te 15 koševa i 14 asistencija Greivisa Vasqueza. U porazu nije nastupio Ryan Anderson koji je imao virozu, a za večerašnju utakmicu je njegov nastup pod upitnikom.

Dosta izjednačena utakmica u kojoj ćemo malu prednost dati gostujućoj momčadi.

Indiana Pacers (40-24) – Los Angeles Lakers (34-32)  00.00

Indiana Pacersi polako, ali sigurno grabe prema drugom mjestu Istoka. Zadnju su utakmicu kod kuće lagano pobijedili desetkovane Minnesota Timberwolvese s 107:91. Do kraja su iskoristili izostanke pod košem gostiju, pa je tako najbolji igrač bio Roy Hibbert s 27 koševa i 12 skokova. Pacersi su vodili cijelu utakmicu, a najveća prednost im je iznosila 19 koševa razlike. Večeras im u goste dolazi još jedna momčad koju su osakatile ozlijede. Los Angeles Lakersi stvarno nemaju sreće ove sezone. Taman kada su došli na osmu poziciju na Zapadu ozlijedio im se Kobe Bryant. U porazu 96:92 Bryant se ozlijedio samo 2 sekunde prije kraja utakmice, kada je pokušavao odvesti utakmicu u produžetak. U doskoku je nagazio na nogu Dahntaya Jonesa i izvrnuo gležanj. Još se ne zna točan povratak Bryanta, no mišljenja smo da to neće biti duga pauza i da će Kobe poduzeti sve u njegovoj moći da Lakersi ove sezone igraju playoff.  U porazu je bio najbolji igrač utakmice s 31 košem.

S obzirom da s druge strane neće biti Kobe Bryanta, Pacersi su veliki favoriti i sumnjamo da Lakersi mogu nadoknaditi njegov izostanak

Atlanta Hawks (35-29) – Phoenix Suns (22-43) 00.30

Biti će ovo susret dviju ekipa koje su svoju posljednju utakmicu igrale točno prije dva tjedna kada su slavili Sunsi, na svom parketu, 92:87. U redovima domaćina istaknuo se Slovenac Goran Dragić s 19 poena, a odličan posao napravila je klupa Phoenixa jer su čak četvorica igrača koji ne počinju utakmicu u petorki bila dvoznamenkasta u rubrici poena. U šuterski blijedoj predstavi Atlante istaknuo se Al Horford s 20 poena i 7 skokova, te Kyle Korver sa 17 poena. Hawksi su prije dva dana prekinuli negativan niz od tri uzastopna poraza, u Philips Areni Hawksi su porazili Lakerse 96:92, a utakmica će najviše ostati upamćena po spornom prekršaju nad Kobeom Bryantom. Hawksi su pomalo iznenađujuće došli do pobjede budući da nisu igrala dva startera, razigravač Jeff Teague i krilni igrač Josh Smith, ali večeras su obojica najavljena u sastavu. Napomenimo i da je Atlantu u tom susretu po broju poena predvodio Devin Harris sa 17 poena.  Phoenix je u svojoj posljednjoj utakmici teško poražen od Houstona u gostima 111:81, a istaknuo se Wesley Johnson s 15 poena.

Kvaliteta i domaći parket dovoljni su razlozi da prednost damo Hawksima.

Houston Rockets (35-30) – Minnesota Timberwolves (22-40) 01.00

Rocketse od početka sezone karakterizira brza tranzicijska košarka, s puno poena, a baš takvu jednu predstavu su pružili u svojoj zadnjoj utakmici protiv Phoenixa na svom parketu kada su pobijedili 111:81. U kolektivno odličnoj predstavi u kojoj je čak šest igrača bilo dvoznamenkasto u redovima Rocketsa, možemo istaknuti najboljeg strijelca Litavca Donatasa Motiejunasa koji se ustalio u prvoj petorci Houstona i u ovoj utakmici ubacio 19 poena. Minnesota nikako da uspije povezati nekoliko uzastopnih pobjeda, pa su tako nakon iznenađujuće pobjede nad San Antoniom poraženi kod Indiane 107:91, ali je opet dobru utakmicu odigrao Španjolac Ricky Rubio, i odlično popunio sve statističke parametre. Rubio je postigao 21 poen, a imao je i 10 asistencija i 6 skokova. Ove dvije ekipe odigrale su dva susreta ove sezone, oba puta na parketu Minnesote, i obje ekipe su upisale po pobjedu. Tradicionalno gledano Rocketsi nemaju dobar omjer s Minnesotom jer su od pet posljednjih utakmica poraženi četiri puta.

Sve osim pobjede Houstona bilo bi iznenađenje.

Oklahoma City Thunder (48-17) – Orlando Magic (18-47) 01.00

Thunderi sasvim sigurno još nisu odustali od lova na prvo mjesto Zapadne konferencije koje drže Spursi. Večeras im dolazi poželjni gost Orlando Magic koji van svog parketa ima omjer 8-22, dok Oklahoma na svom parketu ima omjer pobjeda i poraza 29-4. U posljednjoj utakmici Oklahoma se kod kuće iskalila na Utah Jazzu, u pobjedi 110:87. Na koncu utakmice šest igrača Thundera je bilo dvoznamenkasto u rubrici poena, a standardno su ih predvodili Kevin Durant s 23 poena i 10 skokova, i Russell Westbrook s 19 poena, 7 skokova, i 9 asistencija. Orlando je u istoimenom gradu svoj četrdeset i sedmi poraz u sezoni doživio od Los Angeles Lakersa, a rezultat je bio 97:106. Najbolji strijelac Magica bio je razigravač Jameer Nelson s 21 poenom, a solidnu šutersku večer imali su i Aaron Afflalo i Tobias Harris sa 17 poena. Zanimljiv je podatak da su Thunderi u odličnom nizu kod kuće, imaju šest uzastopnih pobjeda, ostvarenih na vrlo uvjerljiv način, budući da su sve ekipe poražene s dvoznamenkastom razlikom.

Pobjedu Oklahome s dvoznamenkastom razlikom očekujemo i večeras.

Milwaukee Bucks (32-31) – Miami Heat (49-14) 01.30

Ova utakmica ekipi Heata može poslužiti kao uigravanje za doigravanje jer je jako velika mogućnost da će Bucksi biti na kraju osmi, a Heat prvi u poretku na istočnoj konferenciji. Večeras će Heat loviti 21 uzastopnu pobjedu što bi ih izjednačilo baš s Bucksima na trećem mjestu koji su to ostvarili davne 1970/71 sezone. Heat je posljednju pobjedu ostvario na gostovanju kod 76ersa, a rezultat je bio 98:94. Najbolji su bili Dwyane Wade s 21 poenom i 8 skokova, te LeBron James s 27 poena, 7 skokova i 8 asistencija. Bucksi su u mini krize, te su doživjeli dva uzastopna poraza. Zadnji poraz 106:93 dogodio im se na gostovanju kod Wizardsa. Nekoliko je igrača odigralo odlično u napadu, dok je obrana bila jako propusna jer su dozvolili 50% šuta Wizardsima iz igre, te iza linije za tri poena, a loše su branili obrambeni skok jer su Wizardsi imali 13 napadačkih skokova. Najbolji strijelac i igrač Bucksa bio je Monta Ellis s 26 poena i 8 asistencija. Solidni su bili Larry Sanders i Ersan Ilyasova s double-double učincima, te J.J. Redick sa 16 poena. U ovoj sezoni su odigrali dva međusobna susreta u kojoj je svaka ekipa ostvarila po jednu pobjedu. Vidi se da ekipa Bucksa ima način da pobijedio Heat jer su u prvom susretu poraženi tek nakon produžetaka, dok su u drugoj utakmici pred svojom publikom pobijedili s čak 19 razlike. Monta Ellis je „vruć“ i u prethodnih devet utakmica je na prosjeku od 26,8 poena i 7,4 asistencije, kod Heata je Dwyane Wade u odličnoj formi jer je u zadnjih 11 utakmica zabio preko 20 poena uz 59% šuta.

Očekujemo neizvjesnu utakmicu, a prednost ćemo dati Bucksima koji očito znaju kako igrati protiv Heata.

Dallas Mavericks (30-34) – Cleveland Cavaliers (22-42) 01.30

Mavericksi se pokušavaju obrijati (igrači su se dogovorili da se neće brijati dok god ne ostvare jednak broj pobjeda i poraza) i ostvariti 13 uzastopni nastup u doigravanju. U prošlih deset utakmica su na omjeru 5-5, kao i Cavaliersi. Ekipa Mavericksa sinoć je poražena 92:91 na gostovanju kod Spursa. Utakmica je bila zanimljiva, a Vince Carter je imao priliku donijeti pobjedu svojoj ekipi, međutim promašio je šut za tri u posljednjim sekundama. Najbolji igrač Mavericksa bio je Dirk Nowitzki s 21 poenom i 11 skokova. Cavaliersi su ostali bez Kyrieja Irvinga na 3-4 tjedna, ali u posljednjem susretu su ostvarili pobjedu 95:90 nad Wizardsima pred svojom publikom. Odlični su bili Dion Waiters s 20 poena i Tristan Thompson s double-double učinkom od 13 poena i 14 skokova. Ove godine su odigrali jedan međusobni susret u kojem je pobijedila ekipa Mavericksa 103:95.

Prilika ekipi Mavericksa da se još više približe svome cilju, a mi ih u potpunosti podržavamo u tome jer ih nije lijepo gledati neobrijane. Znači, prednost Mavericksima zbog izostanka Irvinga i pozitivnog omjera 17-12 na domaćem terenu.

Denver Nuggets (44-22) – Memphis Grizzlies (44-19) 02.00

U Pepsi Centru nas očekuje večerašnji derbi zapadne konferencije u kojem će se sudariti dvije ekipe s potpuno različitim stilom igre. Nuggetsi preferiraju run&gun igru s puno posjeda lopte, dok su Grizzliesi totalna suprotnost od njih i preferiraju sporu i metodičnu half-court košarku. Dvoboj ekipa koje odlično igraju, Nuggetsi imaju niz od deset uzastopnih pobjeda i 15 uzastopnih pobjeda na domaćem parketu, a Grizzliesi 14 pobjeda iz posljednjih 15 susreta.  Ekipa Nuggetsa posljednju pobjedu 117:94 je ostvarila na domaćem terenu protiv Knicksa. Odigrali su odličnu momčadsku utakmicu u kojoj su imali šest igrača s 10 i više poena, a najbolji strijelac bio je Wilson Chandler s 24 poena. Grizzliesi su u prošloj utakmici pobijedili 96:85 ekipu Clippersa u Staples Centru. Odlično su odigrali Marc Gasol s 21 poenom, Mike Conley sa 17 poena i 11 asistencija, te Tayshaun Prince s 18 poena. Ovo će im biti četvrti i posljednji međusobni susret, a trenutno Nuggetsi vode 2-1. Najviše poena u redovima Nuggetsa je zabio Danilo Gallinari, ukupno 47 u tim susretima. Kod Grizzliesa su najviše zabili Marc Gasol, ukupno 32 i Zach Randolph s ukupno 34 poena. Vrijedi istaknuti da su Grizzliesi poraženi u 29 od 33 utakmice koje su igrali u Denveru.

Prednost ćemo dati Nuggetsima zbog boljeg međusobnog omjera i fenomenalne igre na domaćem terenu gdje su na omjer 29-3 s kojim predvode zapadnu konferenciju.

Golden State Warriors (37-29) – Chicago Bulls (35-29) 03.30

Bullsi igraju jako loše što se pogotovo vidi na gostujućim utakmicama jer su doživjeli pet uzastopnih poraza u kojima su prosječno zabijali 81,4 poena, a četiri utakmice za redom šutiraju ispod 39%. Trenutno imaju niz od dva poraza, a prošlu utakmicu su poraženi 121:79 na gostovanju kod Kingsa. Jedini koji su odigrali solidnu utakmicu su Carlos Boozer s 21 poenom i 7 skokova, te Nate Robinson s 19 poena. Warriorsi su nakon lošeg niza od 3 pobjede iz 13 susreta uhvatili pozitivan ritam, te su ostvarili četiri pobjede iz prethodnih šest utakmica. U prošloj utakmici pobijedili su 105:97 ekipu Pistonsa u Oracle Areni. Odlično su odigrali Stephen Curry s 31 poenom i 8 asistencija, David Lee s 20 poena, 15 skokova i 5 asistencija, te Jarrett Jack s 19 poena. Do sada su odigrali jedan međusobni susret u United Centru gdje su slavili domaćini Bullsi rezultatom 103:87. Odlični su bili Carlos Boozer, Joakim Noah i Jimmy Butler svi s double-double učincima, Kirk Hinrich (vjerojatno propušta večerašnji susret) s 25 poena, te Nate Robinson s 22 poena. U redovima Warriorsa solidno su odigrali David Lee s 23 poena, te Stephen Curry s 21 poenom. Večeras će osim spomenutog Hinricha nedostajati Taj Gibson, Richard Hamilton i Derrick Rose.

Prednost dajemo Warriorsima zbog ozljeda u ekipi Bullsa, te odličnoj igri pred svojim navijačima gdje su ostvarili omjer 22-9.

Latest Posts

NE PROPUSTITE