Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Memphisu pobjeda nakon produžetka

Memphis Grizzliesi su poveli 2-1 u seriji nad Oklahoma City Thunderom, nakon velike pobjede nakon produžetaka. Posljednjih pet minuta regularnog dijela, te pet minuta produžetaka Memphis je ukupno dobio sa 18 poena.

Kvaliteta obrane, ponajprije Tonyja Allena nad Kevinom Durantom, ali i ostatka ekipe, su uspjeli ostaviti Oklahomu bez koša iz igre punih sedam minuta, posljednjih pet minuta i dvije minute produžetka. Durant i Russell Westbrook su šutirali 3-17 tijekom posljednje èetvrtine i produžetka. Sve to je dovelo da Memphis ima šansu doæi do pobjede, nakon što se veæi dio utakmice èinilo da je ona u sigurnim rukama Oklahome. Zach Randolph i Marc Gasol su sa sedam koševa sa linije slobodnih bacanja u produžecima zapeèatili važnu pobjedu Grizzliesa.

Utakmica je zapoèela u jednom zaista ludom ritmu, sa dosta pogrešaka, posebice od strane Memphisa. Takoðer se vrlo loše šutiralo, sa nekoliko nekarakteristiènih šuteva Sergea Ibake, korak unutar trice. Ibaka se pak iskupljivao u obrambenom dijelu, gdje se usidrio u reketu i ºprijeèavao lagane koševe Memhisa. Tako je vrlo brzo skupio i tri blokade.

Memphis je svoju igru pronašao ulaskom O.J. Maya koji je u samo tri minute provedene na parketu postigao 8 koševa te su domaæini nakon prve èetvrtine imali dva poena prednosti.

Sredinom druge èetvrtine Oklahoma uspijeva stvoriti 9 poena razlike, sa dosta pogodaka sa linije slobodnih bacanja, ali i sa poprilièno lošom realizacijom Memphisa. Ono što Ibaki nije uspijevao u prvoj èetvrtini, popravio je u drugoj, odnosno pogaðao je šuteve sa poludistance. Russell Westbrook se u prvom poluvremenu koncentrirao na dijeljenje asistencija, tako da ih je skupio èak osam nakon prvog dijela, uz samo šest koševa.

Drugo poluvrijeme Westbrook poèinje i zabijati, te je zahvaljujuæi njegovih 11 koševa u šest minuta Oklahoma otišla na 16 poena prednosti. Dvoznamenkastu prednost su držali sve do sredine posljednje èetvrtine, kada Memphis radi seriju 14-2, te uvodi utakmicu u neizvjesnost.

Memphis je èak uspio i povesti dva razlike dvije minute prije kraja. Nakon što je Westbrook izjednaèio utakmicu sa linije slobodnih bacanja, obje ekipe su odigrale nekoliko loših napada. Westbrook je cijelu èetvrtinu previše solirao, htio je sam dokrajèiti Memphis te je uzimao previše šuteva koje nije pogaðao, dok je Kevin Durant uglavnom samo promatrao. Oklahoma je u posljednjoj èetvrtini postigla samo 10 koševa, što spada u jednu od najlošijih posljednjih èetvrtina u doigravanju.

Oklahoma je prva imala napad za pobjedu, ali je Durant uzeo težak šut preko Tonyja Allena i promašio. Memphisu je ostalo 4 sekunde, ali je pobjedu u regularnom dijelu promašio Zach Randolph.

Za kraj dodajmo kako je Randolph upisao double-double uèinak od 21 poena i isto toliko skokova, dok su Mike Conley i O.J. Mayo pridodali 18 poena. Za poraženu momèad je Russell Westbrook uknjižio 23 poena, 12 asistencija, ali i 7 izgubljenih lopti, Kevin Durant je dodao 22 poena.

Sljedeæa utakmica se igra 10. svibnja, u 03.30h po hrvatskom vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE