Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Metta World Peace ne želi u mirovinu

Ron Artest a.k.a Metta World Peace a.k.a Panda´s Friend ne želi u mirovinu. Ove godine će napuniti 37 godina. Odigrao je 23 utakmice za Lakerse ove sezone s učinkom od 4,3 koša i 2,4 skoka, učinkom koji je daleko od njegovih najboljih izvedbi. Nekada odličan obrambeni igrač danas nije ni sjena igrača koji je zaustavljao najbolje protivničke igrače. Ipak, World Peace nema namjeru odustati i misli da ima još nekoliko igračkih godina ispred sebe.

«Želim igrati u playoffu, ove godine nisam puno igrao pa sam sačuvao tijelo, definitivno se vraćam iduće godine. Utakmice koje sam igrao, odigrao sam dobro, htio sam vidjeti da li sam još sposoban igrati na visokoj razini. Onda su mladi igrači počeli igrati dobro i Lakersi su odlučili dati im šansu. To je pametan izbor Lakersa.», izjavio je MWP.

Metta World Peace je došao u ligu 1999. godine. Osim po dobroj obrani i naslovu s Lakersima 2010. godine ostat će zapamćen kao jedan od glavnih protagonista u legendarnoj tučnjavi s Pistonsima iz 2004. godine kada je kažnjen sa 73 utakmica kazne. Tada kao Ron Artest i član Pacersa, zaradio je najdužu NBA kaznu za incident učinjen na terenu. S playoffom, kazna je narasla na 86 utakmica.

Metta World Peace je slobodan igrač na kraju sezone i teško je očekivati da će mu Lakersi koji su drastično pomladili momčad ponuditi produženje ugovora, a pitanje je hoće li ostali klubovi pokazati zanimanje za ekscentrično krilo koje ipak ne može više igrati na NBA razini. Hoće li se provući na ime, pa se ponovo okušati u Kini ili Europi, saznat ćemo za koji mjesec.

Latest Posts

NE PROPUSTITE