Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami bez Chalmersa desetak dana

Ekipa aktualnih prvaka Miamija protiv Washington Wizardsa nije izgubila samo utakmicu. Prema izvorima Sun Sentinela, trener Erik Spoelstra je osim neočekivanog poraza od najlošije ekipe lige ostao i bez usluga prvog playmakera ekipe, Maria Chalmersa, na tjedan do 10 dana, otprilike pet utakmica.

Ozljeda se dogodila u prvom poluvremenu spomenute utakmice, Chalmers je nezgodno primio oštro dodavanje, navodeći da mu je lopta nezgodno udarila u ruku i prouzročila ozljedu koja je česta na  košarkaškim utakmicama, i zbog koje se prije kraja poluvremena zaputio u svlačionicu. U 10 minuta provedenih u igri zabilježio je 4 asistencije. Vratio se u igru u drugom poluvremenu, ali s prstom u zavoju.

“Primio sam dodavanje”, rekao je Chalmers nakon utakmice. “Nekako mi se prst zapleo u loptu.”

Da problem bude veći, zamjenski razigravač ekipe, Norris Cole, također je zbog lakše ozljede prepone propustio utakmicu. Ohrabrujuća je činjenica da je Cole u potpunosti odradio jutarnji trening u utorak. Treća opcija na “jedinici”, Terrel Harris bi trebao upasti u rotaciju ukoliko ni Cole ne bude u mogućnosti odigrati derbi protiv Knicksa u četvrtak.

“Trenutno smo bez razigravača, što je teško. Nadam se da će se nešto riješiti”, izjava je Dwyane Wade na trenutnu situaciju.

Poznata je stvar da Heatu pozicija playmakera, unatoč ozljedama igrača, nije najproblematičnija, kada u ekipi imate igrače poput LeBrona Jamesa, Dwyanea Wadea te Ray Allena, koji bez problema mogu pokriti bekovske pozicije u slučaju potrebe.

U svakom slučaju, za derbi su upitni i krilni igrači Shane Battier, Mike Miller te krilni centar Udonis Haslem, tako da Spoelstra muku muči da “skrpa” ekipu pred utakmicu koja pobjedniku donosi trenutačno prvo mjesto Istočne konferencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE