Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami bez Jamesa i Wadea svladao Spurse, nova pobjeda Knicksa

Noćas je trebao biti odigran najveći košarkaški derbi današnjice u NBA ligi između San Antonio Spursa i Miami Heata, međutim, kao i u prvom susretu, “prava” utakmica je izostala.

Podsjetimo, 29. studenog prošle godine dvorana košarkaša Miamija, American Airlines Arena, bila je krcata i tražila se karta više za dvoboj Heata i Spursa. Međutim, trener gostiju Gregg Popovich odlučio je tada ostaviti u Teksasu Tonyja Parkera, Tima Duncana, Manua Ginobilija i Dannyja Greena, što je jako naljutilo upravu NBA lige, koja je u konačnici i novčano kaznila momčad Spursa.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kyrie Irving (31)
  • Asistencije: John Wall (10)
  • Skokovi: Paul Pierce (15)
  • Ukradene lopte: Jimmy Butler (5)
  • Blokade: Rashard Lewis (4)

Trener Miamija Erik Spoelstra nije zaboravio kako je njegov iskusniji kolega sa suparničke klupe razočarao Heatove navijače spomenute večeri, pa je odlučio uzvratiti na isti način. Na utakmicu su doputovali LeBron James i Dwyane Wade, ali nisu konkurirali za utakmicu (u zapisnik uvedeni kao “ozlijeđeni”, da ih NBA liga ne bi kaznila), što je istu učinilo 50 posto neatraktivnijom. U Miamiju je pak ostao Mario Chalmers koji ima manjih problema s ozljedom.

No, izostanak dvojice All-Star igrača i jednog sjajnog šutera nije spriječilo Miamijeve “rezerve” da odigraju sjajnu obranu na ponajboljoj napadačkoj momčadi lige, te u konačnici slave 88:86.

Chris Bosh pogodio je tri trice u susretu, što mu je rekord karijere, a posljednja je ujedno bila i ključna za pobjedu, 1,1 sekundu prije kraja za 88:86. Bosh je ubacio 23 koša, Ray Allen pridodao je 14 poena, Norris Cole 13, a Mike Miller 12 poena u izostanku “superstarova”.

Na drugoj strani nijedan od igrača Spursa nije prebacio 20 poena, a najbliže tom učinku bili su Tim Duncan i Kawhi Leonard s po 17 koševa. Tony Parker odigrao je slabu utakmicu s 12 poena (4/14 iz igre), pet skokova i osam asistencija.

Miami si do kraja regularnog dijela sezone (9 utakmica) može priuštiti odmaranje igrača za doigravanje, s obzirom da je potvrdio prvo mjesto Istočne konferencije. Na Spoelstri ostaje za odlučiti hoće li pokušati zadržati prednost u sveukupnom omjeru pobjeda i poraza u ligi, u kojem su njegovoj momčadi najbliži San Antonio i Oklahoma City.

Preostale četiri utakmice nisu bili posebno jaki međusobni dvoboji, kao ni odviše zanimljivi, ali izdvojimo laganu pobjedu New York Knicksa u Madison Square Gardenu protiv Boston Celticsa 108:89.

“Kelti” su se još kolko-tolko držali u prvoj dionici utakmice (23:28), no u drugoj su se u potpunosti raspali, a Knicksi su istu riješili u svoju korist 37:25. “Začudo” ni Carmelo Anthony, ni J. R. Smith nisu ovoga puta išli preko 30 poena, štoviše ni blizu. Anthony je za svega 27 i pol minuta na parketu ubacio 24 koša i upisao 10 skokova, dok je Smith za 33 minute upisao 15 koševa, ali i 12 skokova. Spomenimo da je to bila New Yorkova osma pobjeda u nizu.

Kod Bostona je Jeff Green bio najefikasniji s 27 koševa, dok je Paul Pierce nadodao još 24 uz čak 15 skokova.

Možemo još spomenuti povratak nakon ozljede Kyriea Irvinga u porazu Clevelanda od Hornetsa 92:112. Mlada zvijezda lige ubacila je 31 poen uz 6 asistencija. Nakon ozljede vratio se u igru i Bradley Beal, rookie Washington Wizardsa, koji je odmah predvodio svoju momčad do slavlja nad Torontom 109:92. Beal je za 30 minuta igre ubacio 24 poena, uz šut za tri poena 6/9.

Latest Posts

NE PROPUSTITE