Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami bolji od Portlanda i bez LeBrona, 40 poena Griffina

Sinoć je odigrano 12 utakmica u NBA ligi, a kao i noć prije, ponovno je većina utakmica bila jednostrana i riješena davno prije zadnjih minuta. Ipak, derbi dana nije razočarao, susret Portlanda i Miamija bio je napet do samoga kraja i riješen je tek u posljednjoj sekundi.

Miami je došao na gostovanje kod Portlanda bez LeBrona Jamesa koji se ozlijedio u prošloj utakmici protiv Sacramenta, ali su u sastavu imali Dwyanea Wadea i Raya Allena, koji su odmarali protiv Kingsa. Gledali smo vrlo dobru utakmicu u kojoj nijedna od ekipa nije imala prednost veću od devet poena, tako da je bilo “pošteno” da se susret odluči u posljednjim sekundama. U zadnjih pola minute Nicolas Batum pogodio je svih pet svojih slobodnih bacanja i tako je sedam sekundi prije kraja Portland imao dva poena prednosti. U zadnjoj akciji lopta ide u ruke Wadea, koji se sjurio na prodor, a zatim dodavanjem iza leđa pronašao Chrisa Bosha otvorenog na trici, koji pogađa s 0,5 sekundi do kraja za pobjedu. Pokušali su Blazersi odigrati na Aldridgea u zadnjoj akciji, čak je i imao dobru priliku zabiti pod košem, ali nije pogodio.

Junak susreta Chris Bosh tricom je okrunio veliku utakmicu u kojoj je upisao 37 poena i 10 skokova te pokazao da nije zaboravio igrati košarku nego se samo podredio kolektivu pa ne bilježi velike brojke svake utakmice. Wade je ubacio 16 poena, a blizu triple-double učinka bio je Mario Chalmers s 9 poena, 9 asistencija i 9 skokova. Wesley Matthews ubacio je 23 poena za Blazerse, 22 je zabio Aldridge, a 17 Robin Lopez.

U utakmici koja je trebala biti derbi Istoka, ali zbog slabe igre i ozljeda igrača Brooklyna to nije, Indiana je rezultatom 105:91 svladala Netse. Gosti iz Brooklyna dobro su se držali kroz prvo poluvrijeme, ali u drugom je obrana Pacersa podigla intenzitet i primila samo 35 poena, što je bilo dovoljno za mirnu pobjedu i dolazak do omjera 24-5. Paul George predvodio je Pacerse s 24 poena, a nije puno zaostajao ni Lance Stephenson s 23 poena, 9 skokova i 7 asistencija. Najbolji kod Netsa bio je Paul Pierce s 18 poena, a ponovno je vrlo dobar bio Mirza Teletović sa 17 ubačaja.

Los Angeles Clippersi su na krilima raspoloženog Blakea Griffina nadigrali Utah Jazzere 98:90. I ovdje je odlučilo drugo poluvrijeme, jer je nakon prvog Uta imala prednost od jednog poena, no tijekom treće i četvrte četvrtine napad Clippersa je puno bolje “radio” i uspjeli su postići 56 poena u ta dva perioda igre. Griffin je ubacio 40 poena i uhvatio 10 skokova, a sjajan je bio i Chris Paul s 21 poenom, 10 skokova, 9 asistencija i 5 ukradenih lopti. Jazzere je sa 17 poena i 12 skokova predvodio Enes Kanter.

Jedini produžetak večeri vidjeli smo u Atlanti, gdje su domaći Hawksi bez ozlijeđenog Ala Horforda svladali Bobcatse 118:116. Hawkse je u dodatnih pet minuta igre odveo Pero Antić, koji je pogodio tešku tricu iz kuta s jedne noge tri sekunde prije kraja. Ondje su Hawksi napravili seriju 8-0 u zadnjoj minuti i tako uspjeli osigurati pobjedu. Paul Millsap ubacio je 33 poena i uhvatio 13 skokova, Lou Williams pridodao je 28 poena, a Antiću je pogođena trica bila jedini koš (uz 7 asistencija i 4 skokova), ali ključan za utakmicu. Bobcatse je s 24 poena i 23 skoka predvodio Al Jefferson.

Boston je tijesno, rezultatom 103:100, nadigrao Cleveland Cavalierse u svojoj dvorani, iako nisu smjeli dopustiti Cavaliersima ni da pomisle na pobjedu. Tijekom prve tri četvrtine Boston je bio dominantna momčad i imali su 19 poena prednosti na ulasku u posljednju četvrtinu, ali sve su umalo prosuli. Na kraju je ključna bila blokada Brandona Bassa nad Dionom Waitersom osam sekundi prije kraja, kojom su Cavsi mogli izjednačiti rezultat. Po 19 poena kod pobjednika postigli su Jeff Green i Jordan Crawford, a 18 je ubacio Avery Bradley, dok je Cavse predvodio Kyrie Irving s 32 postignuta poena.

Toronto je, kao i prije dva dana, svladao Knickse 115:100 i uspio održati prvu poziciju divizije Atlantic. Odličnu utakmicu odigrao je Kyle Lowry s 32 poena, 11 asistencija i 8 skokova, a dobar je bio i Terrence Ross s 23 poena (trica 7/11). Knickse, ponovno bez Carmela Anthonyja, predvodio je Amar’e Stoudemire s 23 poena. Dallas je u gostima nadigrao Chicago sa 105:83, a do pobjede ih je vodio Monta Ellis s 22 poena, dok su po 18 postigli Dirk Nowitzki i Vince Carter.

Houston je na krilima Dwighta Howarda (24 poena, 18 skokova) svladao Pelicanse 107:98 kod kojih je odličan bio Anthony Davis s 18 poena i 16 skokova. Grizzliesi su sa 120:99 nadigrali Denver u svojoj dvorani, a predvodio ih je Zach Randolph s 20 poena. Kevin Love upisao je 33 poena, 15 skokova i 6 asistencija u pobjedi Minnesote nad Milwaukeejem 117:95, dok je Phoenix sa 115:101 nadigrao Philadelphiju. Utakmicu karijere odigrao je Miles Plumlee s 22 poena i 13 skokova, 21 je ubacio Goran Dragić, a 20 Eric Bledsoe. Sixerse je predvodio Thaddeus Young s 30 poena i 10 skokova, a dobar je bio i Michael Carter-Williams s 27 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE