Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami bolji u napetoj utakmici protiv Thundera

Košarkaši Miami Heata uspjeli su ostvariti novu pobjedu na gostujuæem terenu. Pobijedili su Oklahomu 108-103, a tijekom utakmice mogli smo vidjeti zanimljive dvoboje izmeðu nekoliko kandidata za najkorisnijeg igraèa sezone.

Najvažnija stvar za navijaèe Miamija bila je hoæe li Dwyane Wade i Chris Bosh nastupiti na ovoj utakmici buduæi da su veæ propustili nekoliko utakmica zbog ozljeda. Tijekom zagrijavanja donesena je odluka da su obojica ipak spremna te su krenuli u susret u poèetnoj petorci. I Oklahoma je imala problema s ozljedama te je tako drugu utakmicu za redom zbog ozljede koljena propustio Thabo Sefolosha te je njegovo mjesto u poèetnoj postavi upotpunio James Harden.

Prvu èetvrtinu obje su ekipe odigrale napadaèki vrlo raspoložene te je prvi period igre završio rezultatom 38-35 za domaæine. Druga èetvrtina nastavljena je u sliènom ritmu, no Miami je serijom od 8-0 pred kraj poluvremena uzeo prednost koja je na poluvremenu iznosila 3 poena razlike.

Tijekom poluvremena Wade je izjavio: “Pokušavam biti što bliže košu, idem agresivno na polaganja, a nadam se da æu kasnije moæi šutirati i s veæe udaljenosti”. To se naravno odnosilo na pitanje o njegovom ozlijeðenom zapešæu zbog kojega nije igrao u prethodnoj utakmici Miamija.

Treæu èetvrtinu Miami je zapoèeo s prednošæu, no Oklahoma je na krilima Russella Westbrooka, koji je postigao poèetnih 8 poena Oklahome u 2. poluvremenu, preuzela vodstvo, ali nisu se uspjeli odvojiti na znaèajniju prednost. Westbrook je bio posebno razigran te je u ovoj èetvrtini ostvario atraktivno zakucavanje ali i blokadu nad mnogo višim Ilgauskasom. Ekipe su se od tada stalno izmjenjivale u vodstvu te se u posljednju èetvrtinu ušlo rezultatom 85-85. Na terenu se mogla vidjeti uzbudljiva borba izmeðu LeBrona Jamesa i Kevina Duranta, te je uspješniji u ovom periodu igre bio James koji je najboljeg strijelca lige tijekom treæeg èetvrtine prisilio na 5 promašaja od 5 šuteva iz igre.

Joel Anthony je pojaèao obranu, Wade ubacio nekoliko koševa te je Miami na sredini posljednje èetvrtine imao i 8 poena prednosti. Probudio se tada Durant koji je tricom približio svoju ekipu na samo 2 poena zaostatka 4 minute prije kraja utakmice, a time je i postigao svoj prvi koš iz igre od sredine druge èetvrtine. James je nastavio s èvrstom obranom nad Durantom koji je svoje poene uglavnom skupljao s linije slobodnih bacanja.

U posljednju minutu utakmice ušlo se bacanjima Westbrooka koji je smanjio vodstvo Miamija na samo 1 poen razlike. Bosh nije uspio realizirati sljedeæi napad Miamija, a Durant je zatim pogodio šut za vodstvo Oklahome 103-102. Sljedeæi napad Miami ponovno promašuje, no Mike Miller hvata skok u napadu te Eddie House ubacuje tricu. Nakon time-outa Durant nije uspio pogoditi koš što je omoguæilo Wadeu za uzme loptu te nakon prekršaja pogodi jedno od dva slobodna bacanja, nakon èega Nick Collison nije uspio uhvatiti skok te je lopta ostala za Miami. House je uspio ubaciti dva bacanja, Westbrook je nespretno izgubio loptu te je utakmica završena pobjedom Miamija 108-103.

Wade je bio prvo ime pobjednièke momèadi sa 32 poena i 9 skokova, no u njegovoj statistici se još istièe i 9 izgubljenih lopti, èemu je jedan od uzroka i dobra obrana Westbrooka. James je pobjedi svoje momèadi pridodao 23 poena i 13 asistencija.

Kod Oklahome istaknuli su se Kevin Durant sa 33 poena, od èega 16 s linije slobodnih bacanja, Jeff Green s 23 poena i 11 skokova te Westbrook sa 21 poenom, 10 asistencija i 7 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE