Tuesday, June 6, 2023

ZADNJE OBJAVE

Miami dobio na “lotu”: Stigao LeBron James

Najveæi dobitnik prijelaznog roka košarkaša u NBA ligi momèad je Miami Heata. Nakon što su doveli Chrisa Bosha, uzeli su i “jackpot” dovevši u svoje redove LeBrona Jamesa.

Nakon sedam godina provedenih u dresu Cleveland Cavaliersa ponajbolji košarkaš današnjice promijenio je klub. Profitirala je time floridska momèad koja sa dva nova pojaèanja, ali i starosjediocem Dwyaneom Wadeom, u svojim redovima sada ima èak trojicu od petorice prvoizabranih na draftu, najjaèem u posljednje vrijeme, 2003. godine.

Miami je, može se bez ustrèavanja reæi, stvorio supermomèad koja je spremna za dugogodišnju dominaciju ligom i sposobna nizati naslove u klupsku riznicu u kojoj se nalazi samo onaj iz 2006. s potpisom Wadea i Shaquillea O’Neala.

Ne mogu reæi da sam oduvijek planirao doæi u Miami buduæi nisam mislio da je takvo što moguæe. No, ono što je klub napravio kako bi pronašao novac za svu trojicu bilo je teško odbiti. Wade i Bosh su sjajni igraèi, ponajbolji u ligi“, pohvalno se o novim klupskim suigraèima i prijateljima iz reprezentacije izrazio dva puta najkorisniji igraè lige.

Obojica su, i Wade i Bosh, pristali na manje ugovore kako bi se klub rasteretio i sakupio financije za dolazak ponajveæe zvijezde lige željne NBA prstena.

Prema vlastitim rijeèima James je odluku donio u èetvrtak, svjestan da ona neæe sjajno “leæi” navijaèima Clevelanda koji su ga tretirali poput božanstva.

Cleveland æe uvijek biti moj dom.

Da ga u njegovom domu više ne štuju dokazale su televizijske snimke nakon LeBronove odluke. U kadru je bio i zapaljen Jamesov dres.

U to ne mogu ulaziti. Želio sam uèiniti ono što je za mene najbolje. U konaènici mi nije bilo drago to vidjeti. Osjeæam se još i gore buduæi da u Cleveland nisam donio naslov prvaka. Poruka za moje prave navijaèe ondje: Nadam se da æete za mene navijati i dalje.

Ukupno je sa šest momèadi James pregovarao prije no što je konaèna odluka donesena, a koliko je Heat dobro prošao kazuje i podatak da su sve raspoložive godišnje ulaznice planule i da ih se više ne može kupiti.

U sjajnoj karijeri James je odigrao 548 utakmica osnovnog dijela lige. Startao je u poèetnoj petorci u svima izuzev jedne, te je nošen svojom svestranošæu kroz 39 minuta na parketu prosjeèno bilježio 27.8 poena, 7.0 skokova i 7.0 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE