Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami dočekuje Warriorse u naletu, Spursi na teškom gostovanju kod Jazzera

Čak 13 utakmica večeras je na rasporedu u NBA ligi. Unatoč tako velikom broju neće biti velikih derbija, no zanimljivih utakmica neće nedostajati. Preporučujemo za pogledati dvoboju Utah Jazzera protiv San Antonio Spursa ili pak Miami Heata i Golden State Warriorsa.

Indiana Pacers (10-11) – Cleveland Cavaliers (5-17)  01.00

Prvi puta ove sezone snage će odmjeriti divizijski rivali, Indiana Pacersi i Cleveland Cavaliersi. Indiana protiv umorih Cavsa večeras traži pobjedu, nakon dva poraza u prethodne dvije utakmice. U zadnjoj utakmici nadigrali su ih Thunderi iz Oklahome, sa 104:93. Iako je čitava početna petorka imala dvocifren broj poena, ni to nije bilo dovoljno protiv jačih i kvalitetnijih Thundera. David West je bio najrapoloženiji s 21 poenom i 9 skokova. Cleveland je sinoć pomalo iznenađujuće slavio pobjedu protiv Los Angeles Lakersa, nadigrali su Cavsi favorizirane Lakerse sa 100:94, te tako prekinuli niz od pet uzastopnih poraza. Osim pobjede još više raduje povratak na parket Kyriea Irvinga, koji je se sinoć vratio na teren nakon jedanaest propuštenih utakmica. Irving je predvodio Cavse do tek pete pobjede ove sezone, s 28 poena, 6 skokova i 11 asistencija, ta tako zasjenio zvijezdu Lakersa Kobea Bryanta koji je upisao čak 42 poena. U sinoćnoj pobjedi još se istakli i C.J. Miles s 28 poena, te Anderson Varejao s 20 poena i 9 skokova.

Prednost dajemo Indiani zbog domaćeg parketa i iz razloga što su imali dva dana odmora a Cavsi dolaze nakon teške i iscrpljujuće utakmice protiv Lakersa.

Orlando Magic (8-12) – Atlanta Hawks (12-6)  01.00

Ova dva rivala večeras igraju svoju drugu međusobnu utakmicu ove sezone. U prvoj utakmici igranoj u Phillips Areni u Atlanti, u izuzetno lošoj i ružnoj košarkaškoj predstavi, bolji su bili Hawksi rezultatom 81:72. Oba tima su imali očajan postotak šuta koji je iznosio 38% kod Hawksa, te 37% kod Orlanda. Al Horford s 15 poena i 9 skokova bio je prvo ime u pobjedničkoj momčadi, dok je Lou Willams ubacio 14 poena ulazeći s klupe. Orlando je imao samo jednog dvocifrenog igrača, bio je to Glen Davis sa samo 11 poena, što dovoljno govori o kvaliteti utakmice. Orlando je u zadnjoj utakmici bio bolji od Phoenixa u gostima, rezultatom 98:90. Do pobjede su ih vodili igrači s klupe, J.J Redick i Andrew Nicholson. Redick je utakmicu završio s 20 poena i 9 asistencija, dok je Nicholson upisao 19 poena uz 9 skokova. Atlanta je u prošloj utakmici gostovala kod Miamija, te su upisali poraz 101:92. Bio je to tek drugi poraz u posljednjih 11 utakmica za Hawkse. Al Horfod i Josh Smith su bili na uobičajnom nivou, Horford je upisao 20 poena i 11 skokova, a Smith 22 poena i 6 asistencija, međutim ni to nije bilo dovoljno da se savlada ipak kvalitetnija ekipa Miamija.

Atlanta je favorit i vjerujemo kako će opravdati tu ulogu te upisati drugu pobjedu u međusobnim utakmicama protiv Orlanda ove sezone.

Toronto Raptors (4-18) – Brooklyn Nets (11-9)  01.00

Toronto je neslavno završio svoju gostujuću turneju, u pet odigranih utakmica upisali su isto toliko poraza, dok su u zadnjih dvanaest utakmica upisali čak jedanaest poraza. To ih čini ekipom s najlošijom formom u ligi, i sigurno nemaju mnogo razloga za zadovoljsto, kako navijači i uprava, tako i sami igrači, dokaz tomu je zahtjev za razmjenu Josea Calderona koji je sve nezadovoljniji. Raptorsi su u Torotno doputovali nakon poraza kod Portlanda rezultatom 92:74. U još jednoj blijedoj predstavi Raptorsa istakao se DeMar DeRozan s 20 poena. Netsima je ovo back-to-back utakmica, sinoć su odigrali jako težak i naporan meč protiv Knicksa, te su upisali poraz rezultatom 100:97. Bio je to peti uzastopni poraz Netsa i sigurno će večeras protiv slabašnih Raptorsa biti “nabrijani” da prekinu taj niz. Ovo je druga utakmica ovih rivala ove sezone, u prvoj utakmici koja se igrala na početku sezone bolji su bili Netsi sa 107:100. Najbolji u pobjedničkim redovima bio je Brook Lopez, igrač koji je još uvijek van pogona zbog ozljede. Lopez je u toj utakmici upisao 27 poena i 5 skokova, a odličan je bio i Deron Williams s 19 poena i asistencija. U poraženim Raptorsima istknuo se Kyle Lowry s 28 poena i 8 asistencija.

Brooklyn je favorit, te bi bez nekih većih problema trebali upisati pobjedu.

Philadelphia 76ers (12-9) – Chicago Bulls (11-9) 01.30

Sixersi su postali majstori za pobjeđivanje u trilerima. Kada su prošle sezone izbacili Chicago u prvoj rundi doigravanja, pobijedili su u sve tri domaće utakmice, a prosjek koševa s kojim su pobjeđivali tada najbolju momčad Istoka je bio tek 4.4 poena. Ove sezone Philadelphia ima omjer 7-2 kod kuće, a pobjeđuju sa prosjekom od tek 1.1 koševa po utakmici. Jrue Holiday je postigao 12 od svojih 25 koševa u posljednjoj četvrtini, dok je Evan Turner imao 18 koševa, 11 skokova i 7 asistencija u pobjedi nad Detroitom rezultatom 104-97 u ponedjeljak navečer. Richard Hamilton je propustio posljednjih 5 utakmica za Bullse, a na njegovo mjesto je u početnoj petorci preuzeo Marco Belinelli. On ima prosjek od nešto manje od 20 koševa u posljednje 4 utakmice kao starter, a u porazu od Clippersa u utorak je imao učinak od 18 koševa, 7 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte. No i dalje je prvo ime momčadi Luol Deng koji je u posljednjem susretu ovih dviju momčadi zabio 25 koševa uz 7 skokova i isto toliko asistencija.

Iako su Bullsi pobijedili Sixerse prije 2 tjedna, laganu prednost dajemo domaćinu zbog jako dobre igre na svom parketu.

Charlotte Bobcats (7-13) – Los Angeles Clippers (15-6) 01.30

Bobcatsi nisu momčad koja će se boriti za doigravanje ove sezone, ali nisu više ni predmet sprdnje kao prošle sezone. Napredak je vidljiv, te su na početku sezone bili jako solidni, no u posljednjih 10 utakmica su ostvarili tek jednu pobjedu. Ulogu vođe je preuzeo Kemba Walker koji u sezoni ima prosjek od 17.7 koševa i 6 asistencija po utakmici. Poznato je da je Kemba miljenik Michaela Jordana, vlasnika momčadi koji je zadnjih dana čak i trenirao sa momčadi, posebno sa Kidd-Gilchristom, Hendersonom i Biyombom. Teško je za vjerovati da će Jordanov angažman na treningu pomoći u utakmici sa Clippersima. Jordan je najbolji igrač svih vremena, ali njegovoj momčadi u goste dolaze Chris Paul i Blake Griffin sa svojim kolegama, a tu Charlotte ne može puno tražiti. Clippersi love osmu pobjedu za redom, a takvo nešto su ostvarili samo jednom – prije točno 21 godine. Nakon pobjede nad Bullsima u utorak rezultatom 94:89 slijedi ovo gostovanje u kojem računaju na pobjedu.

Favorit je ovdje jasan, Clippersi bi trebali nastaviti svoj niz pobjeda.

Miami Heat (14-5) – Golden State Warriors (14-7) 01.30

Ova utakmica bi trebala biti jedna od najboljih večeras, a za domaćina je vrlo bitno da drži korak za New York Knicksima koji su trenutno vodeći na Istoku. Miami predvodi ligu u postotku šuta (51.8%), te u broju koševa kod kuće (108.6). Koliko su dobri kod kuće govori i činjenica da su pobijedili u 10 od 11 utakmica kod kuće ove sezone. Glavni razlog za to je aktualni MVP lige LeBron James koji u sezoni ima prosjek 25 koševa, 9 skokova i 7 asistencija. Dwayne Wade je zabio po 26 koševa u posljednje dvije utakmice, nakon što je zabio tek 13 poena protiv Knicksa u jedinom domaćem porazu ove sezone za Heat. Golden State igra jako dobro, te uz 4 pobjede za redom drže 5. mjesto na Zapadu. Na početku sezone su se kretali oko sredine Zapada, no nakon 11 pobjeda u posljednjih 14 utakmica momčad je postala jedna od opasnijih ne samo na Zapadu, nego i u ligi. Stephen Curry je zabio 20 ili više koševa u 8 utakmica za redom, a u ponedjeljak je u pobjedi na Bobcatsima imao 27 koševa uz 4 zabijene trice.

Vrlo zanimljiv susret, no prednost dajemo prvacima, prvenstveno zbog prednosti domaćeg terena.

Oklahoma Thunder City (17-4) – New Orleans Hornets (5-15)  02.00

Oklahoma je u nizu od čak osam pobjeda, a danas im u goste stiže protivnik po mjeri. Zadnju pobjedu su ostvarili u nedjelju kod kuće kada su ugostili Indiana Pacerse koje su porazili sa 104:93. Bila je to izjednačena utakmica do odmora, no nakon toga Oklahoma je pojačala obranu i gosti nisu više tako lako dolazili do koševa. Kevin Durant je bio s 27 koševa najefikasniji igrač domaćina, a vrlo dobar je bio i Kevin Martin sa svoja 24 koša. Danas bi trebali imati nešto teži trening jer u goste im dolazi demoralizirana momčad New Orleans Hornetsa koja je sinoć kod kuće izgubila od Washington WIzardsa 77:70. Nije im pomogao niti povratnik Anthony Davis  koji se vratio na parket nakon 11 utakmica. Večeras im se ne piše dobro s obzirom da su s Oklahomom već odmjerili snage ove sezone i bilo je glatkih 100:79 za Duranta i ekipu.

Sve osim pobjede Oklahome bi bila prvorazredna senzacija.

Minnesota Timberwolves (9-9) – Denver Nuggets  02.00

Minnesota je zadnju utakmicu kod kuće lagano svladala Cleveland Cavalierse 91:73. Bila je to konačno dobra partija Kevina Lovea koji je postigao 36 koševa i imao 13 skokova. Na parket se vratio i Andrei Kirilenko, i sada momčad Ricka Adelmana izgleda malo bolje, no još uvijek imaju dosta izostanaka. Ipak, navijači imaju razlog za veselje jer se Ricky Rubio polako vraća treninzima i s nestrpljenjem se očekuje njegov povratak na parket. U goste im danas stiže nepoželjan protivnik koji ih je u zadnje 22 utakmice porazio čak 20 puta. Prije mjesec dana odigrali su utakmicu u Minnesoti i gosti iz Denvera su slavili s 101:94. Nuggetsi su sinoć gostovali kod Detroit Pistonsa koje su svladali sa 101:94. Najzaslužniji za to je bio Ty Lawson sa svojih 26 koševa. Denver trenutno nije na poziciji koja se od njega očekuje, no treba napomenuti da će im ovo biti 17.utakmica u gostima od ukupno 23.odigrane.

Vrlo izjednačena utakmica u kojoj malu prednost dajemo domaćim košarkašima.

Boston Celtics (11-9) – Dallas Mavericks (11-10) 02.00

Jason Terry prvi put igra protiv svoje bivše ekipe u kojoj je ostvario neke zanimljive brojke. Šesti je s 9.953 zabijenih poena, sedmi s 2.524 asista i drugi s 1.140 ubačenih trica. Boston nema problema s ozljedama, dok kod Dallasa je upitan Marion. Boston je zadnju utakmicu na domaćem parketu dobio Philadelphiju i sada imaju niz od tri domaće pobjede. Glavni posao protiv Philadelphije je odradila obrana koja ih je limitirala na 39% šuta. Kod Bostona su se istaknuli Garnett s 19 poena, Rondo sa 7 poena, 11 asista i 9 skokova, Pierce s 13 poena i 9 asista, te s klupe Green sa 16 poena. Dallas je u dobrom ritmu i imaju tri pobjede u nizu, a zadnju utakmicu su Kingse dobili 119:96. Utakmicu su riješili u prvom poluvremenu kada su se odvojili na +21. Odlično im je reagirala klupa koja je limitirale Kingse na 14 poena u drugoj četvrtini, a koju je predvodio Collison sa 15 poena. Kod startera su se najviše iskazali Mayo s 19 poena i 7 skokova i Kaman s 18 poena.

Prednost dajemo Bostonu jer odlično igraju na domaćem parketu, a Dallas igra jako loše u gostima pogotovo obranu jer primaju preko 100 poena po susretu.

Milwaukee Bucks (10-9) – Sacramento Kings (7-13) 02.00

Bucksi su u dobroj formi i imaju dvije pobjede u nizu. Njihov dvojac EllisJennings je odlično odigrao zadnju utakmicu protiv Netsa u kojoj su kombinirano zabili 50 poena uz 16/32 šut. Posebno se istaknuo Jennings koji je uz 26 poena pridodao 7 asista, 6 skokova i 5 ukradenih lopti. Bucksi su na domaćem parketu u zadnje dvije utakmice limitirali protivnike na 90 poena uz šut od 43% i tricu 28%. Večeras će možda biti Dunleavyja, Udoha i Ilyasove. Kingsi igraju jako loše u gostima, te trenutno su na omjeru 1-7. Danas im je upitan Evans kojega je protiv Dallasa odlično zamijenio Garcia koji je zabio 25 poena i trice je gađao 7/12. Njemu se pridružio odlični Cousins s 25 poena. Veliki problem imaju u jako lošoj igri Thorntona koji je u zadnje četiri utakmice na 7/29 šutu, no on je u zadnje dvije utakmice protiv Bucksa zabijao 27 poena po susretu.

Prednost dajemo Bucksima koji ako misle u doigravanje ovakve utakmice na domaćem parketu moraju pobjeđivati.

Houston Rockets (9-11) – Washington Wizards (3-15) 02.00

Rocketsi osim što su u lošoj formi i imaju tri poraza za redom od kojih su dva na domaćem parketu od Dallasa i Spursa još su im večeras upitna dva glavna igrača HardenLin. Moramo spomenuti da Harden bilježi najgore prosjeke u karijeri u šutu za tri, samo 34% i čak 4 izgubljene lopte po utakmici, dok Lin šutira samo 39% iz igre. Protiv Spursa protiv kojih su igrali bez Hardena su pružili odličan otpor te su tek poraženi u produžetku rezultatom 134:126. Odlično su igrali Lin s 38 poena i 7 asista, Asik s 21 poenom i 10 skokova (slobodna bacanja gađao je iznenađujuće odličnih 11/14), Parsons s 20 poena i dvije ključne trice u četvroj četvrtini, te s klupe Douglas sa 17 poena i 5 trica. Wizardsi su sinoć ostvarili prvu gostujuću pobjedu ove sezone rezultatom 77:70, mušterije su bile Hornetsi. Pobjedu im je donio odlični Crawford s 26 poena i Beal s 15 poena, te s klupe Nene s 10 poena i 10 skokova. Imaju velikih problema sa ozljedama, te neće nastupiti Wall, Price, Booker i Ariza.

Nezahvalna utakmica za prognoziranje, ali ćemo ipak dati prednost Rocketsima jer imaju kvalitetniji roster.

Phoenix Suns (7-15) – Memphis Grizzlies (14-4)  03.00

Večeras će Phoenix Sunsi htjeti prekinuti niz od sedam poraza,no imat će vrlo težak zadatak jer u goste im dolaze jaki Memphis Grizzliesi. Sunsi su zadnji poraz doživjeli kod kuće od Orlando Magica koji ih je porazio s 98:90. Shannon Brown je sa 17 koševa bio najbolji u porazu. Zbog viroze protiv Orlanda nije nastupio Goran Dragič koji bi večeras trebao biti spreman. Memphis Grizzliesi su zadnju utakmicu pomalo iznenađujuće kod kuće poraženi od Atlanta Hawksa 93:83. Presudna je bila serija gostiju od 20:0 pred kraj treće četvrtine. Nakon tog šoka domaćini se nisu stigli oporaviti i gosti su odnijeli vrlo vrijednu pobjedu kući. Zach Randolph i Marc Gasol su s po 18 koševa bili najbolji u redovima Grizzliesa. Danas bi se trebali vratiti na pobjedničke staze, a ovo će im biti prva od tri gostovanja u nizu

Prednost dajemo gostima koji bi svojoj snagom pod košem trebali pretvoriti u pobjedu.

Utah Jazz (12-10) – San Antonio Spurs (18-4)  04.30

Jedna od zanimljivijih utakmica večeri odigrat će se u Salt Lake Cityu gdje će Utah Jazz dočekati izvrsne San Antonio Spurse. Zadnju je utakmicu Jazz odigrao protiv Los Angeles Lakersa koje su porazili sa 117:110. Vodili su gotovo cijelu utakmicu i nisu dali gostujućim zvijezdama da se razgoropade. Igrali su pravu momčadsku košarku što potvrđuje podatak da su imali šest dvoznamenkastih igrača. Najefikasniji je bio Paul Millsap sa svoja 24 koša, a vrlo dobar je bio i Mo Williams sa 22 koša. San Antonio je u Teksaškom derbiju svladao Houston Rocketse 134:126 nakon produžetka. Iako su domaćini igrali bez svojeg najboljeg igrača Jamesa Hardena pružili su i više nego dobar otpor favoriziranim gostima. Junak pobjede je bio Francuz Tony Parker koji je zabilježio svoj prvi triple-double učinak u svojoj karijeri. Imao je 27 koševa i po 12 skokova i asistencija. Ipak najefikasniji u redovima Spursa je bio Gary Neal sa 29 koševa.

Malu prednost dajemo Utah Jazzu koji u svojoj dvorani pruža vrhunske partije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE