Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami doèekuje Boston pred svojom publikom

Veèeras nam je na rasporedu peta utakmica finala Istoène konferencije. Nakon što su obje ekipe odigrale po dvije utakmice pred svojim navijaèima i isto toliko puta slavili red je došao da se serija ponovno preseli u AmericanAirlines Arenu gdje æe domaæi Heat tražiti pobjedu i vraæanje vodstva u njihovo vlasništvo.

Miami Heat – Boston Celtics  (2-2)  02.30

Boston Celticsi su uspjeli odraditi zacrtano. Slavili su u oba domaæa susreta i odlaze u goste poravnati ali i samoralnom prednošæu. No ipak nisu uspjeli dotuæi Heat do te mjere da unesu nemir u njihovu svlaèionicu što se kod dosadašnjih ekipa LeBron Jamesa znalo dogaðati nakon uzastopnih poraza i sliènih situacija pa Eric Spoelstra još uvijek drži sve pod kontrolom. Èak bi mu se roster za veèerašnju utakmicu mogao obogatiti u vidu igranja Chrisa Bosha koji je izjavio kako je spreman no još uvijek mu  je day-to-day status na listi. Dwyane Wade je ponovno zakazao u zadnjoj utakmici. Nije se uspio othrvati udvajanjima pa tako James nije imao uz sebe niti jednog raspoloženog igraèa. Dva startna beka, Chalmers i Wade su kombinirano šutirali 12-37 i zabili samo 32 poena što je premalo za ekipu ranga Boston Celticsa. Jedini kojeg se još može pohvaliti uz neprikosnovenog King Jamesa je veteran Udonis Haslem koji je uz 12 poena ugradio i 17 skokova te se pošteno borio pod obruèem sa Garnettom i ekipom. Doc Rivers je imao èak šestoricu igraèa sa dvoznamenkastim uèinkom i kada je takvo stanje u box scoreu i on sam je svjestan da im pobjeda ne može izmaæi. Rajon Rondo je još jednom kontrolirao utakmicu (15+15) dok je Garnett kontrolirao obranu te usput bio i drugi najbolji strijelac ekipe. Treba istaknuti postepeno poboljšanje u igri Piercea i Allena pa je tako ovaj 2-2 score još više zbunjujuæi jer su ga Celticsi ostvarili bez 100%-tnog doprinosa svoja dva nominalno najbolja strijelca. Trener Bostona nije te sreæe sa povratkom ozlijeðenih pa je tako Avery Bradley u goroj situaciji od Bosha i neæe ga biti još skoro na parketu ako ne doðe do nekih iznenaðujuæih promjena.

Ne znamo da li su igraèi Miamia svjesni kako im je ovo vjerojatno kljuèna utakmica te izgube li veèeras šanse im se smanjuju na minimalno i serija odlazi debelo u ruke Bostona. Zato prognoziramo pobjedu domaæina jer si ne smije priuštiti kiks iako su Celticsi pokazali puno bolju i konstantniju igru od njih u zadnje tri utakmice.

Latest Posts

NE PROPUSTITE