Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami dovodi i Dereka Fishera?

Derek Fisher, veteran Los Angeles Lakersa na poziciji razigravaèa, svoj bi skorašnji 36. roðendan mogao doèekati kao košarkaš Miami Heata.

Predsjednik košarkaških operacija floridskog kluba i najzaslužniij èovjek za stvaranje nove supermomèadi, Pat Riley, sastao se s Fisherom u subotu, samo dan nakon što je predstavio nova pojaèanja, LeBrona Jamesa i Chrisa Bosha, koji su sa starosjediocem Dwyaneom Wadeom potpisali šestogodišnji ugovor.

Sva trojica košarkaša odluèili su izaæi ususret Rileyju i nisu potpisali za  maksimalan iznos koji im je jamèio kolektivni ugovor. Sva su trojica mogli potpisati za maksimalnih 125.5 milijuna dolara kroz šestogodišnje razdoblje. James i Bosh potpisali su, meðutim, za 111, a Wade za 107 milijuna.

Poanta je da je Rileyju zbog toga unutar salary capa ostalo još nešto “sitniša” za dovoðenje drugih atraktivnih igraèa na tržištu. Jedan od takvih upravo je Fisher, koji bi uz mladog Marija Chalmersa sljedeæe sezone mogao voditi Heat u pokušaju osvajanja drugog naslova u povijesti i prvog nakon 2006. godine, koji je potpisao Wade uz pomoæ Shaquillea O’Neala.

Osim Fishera, Riley se nada da æe ovih dana potpisati 30-godišnjeg šutera Mikea Millera (dosad u Washingtonu) te svoju dosadašnju uzdanicu, krilnog centra Udonisa Haslema.

Fisher je bio sastavni dio svih pet osvojenih naslova Lakersa u proteklih 11 sezona. Svaki je put bio velika potpora Kobeu Bryantu, koji je na kraju prošle sezone obeæao da æe se osobno pobrinuti da Fisher potpiše novi ugovor. Sam je Fisher to obeæao. Ipak, nakon što su mu Lakersi ponudili jednogodišnji ugovor za 2.5 milijuna dolara, Fisher je odluèio poslušati druge ponude. Miamijeva mu se sada, sasvim sigurno, mora èiniti posebno uzbudljivom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE