Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami Heat

Tri finala u tri godine, dva prstena, dominacija u igri, te zorna ilustracija moći, niz od 27 pobjeda i jedna od najimpresivnijih sezona LeBrona Jamesa – tako je najbolje opisati igru te igrače Miami Heata.

Često osporavan trener Eric Spoelstra je uspio smiriti i usmjeriti tri velika ega, ona Jamesa, Wadea i Bosha. James vodi glavnu riječ, Wade je prvi uz njega te Bosh koji i ako zabije manje od 10 poena i sakupi manje od 5 skokova, odigra dobru obranu i tako ispuni svoju ulogu na parketu. Motiva za novi naslov imaju na pretek, prilika za three-peat se ne ukazuje često i sigurno će LeBron u vidu imati i to da je Jordan uspio osvojiti tri uzastopna naslova (dva puta).

Trenutni roster za sezonu 2013./14.:

LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh, Udonis Haslem, Mario Chalmers, Joel Anthony, Shane Battier, Ray Allen, James Jones, Chris Andersen, Rashard Lewis, Norris Cole, Michael Beasley, Greg Oden, Jarvis Vernado, Eric Griffin, Justin Hamilton

Došli:
Michael Beasley, Greg Oden, Eric Griffin, Justin Hamilton

Otišli:
Mike Miller, Juwan Howard

Prošlu sezonu igrači Miamija su završili kako su ju i započeli, pobjednički. Ostvarivši omjer 66-16 te zauzimanjem mjesta najbolje momčadi lige, kroz sezonu su umalo zabilježili sjajan rekord. Upisali su čak 27 pobjeda u nizu, što je drugi najdulji niz u povijesti lige. Uza sve to LeBron James je igrao sjajno, bilježio je 26,8 poena, 8 skokova, 7,3 asistencije, 1,7 ukradenu loptu te šut od čak 56%.

Rekli bi doigravanje je njihovo, i tako je donekle bilo, u prvoj rundi metu Buckse 4-0, pa pobjeđuju ratoborne Bullse 4-1, da bi u vidu Indiana Pacersa naišli na prvoga opasnijeg protivnika. Nakon sedam utakmica i velike borbe odnose pobjedu 99:76 kod kuće i pobjeđuju seriju 4:3. U finalu lige se nadigravaju sa Spursima i nakon što su iščupali pobjedu u šestoj utakmici pobjeđuju sedmu 95:88 uz 37 poena i 12 skokova Jamesa, te osvajaju titulu NBA prvaka.

Potpisivanjem Michaela Beasleyja na negarantirani ugovor daju mu priliku da se “sredi” u glavi i počne igrati košarku kako zna, kako ju je igrao u svojoj rookie sezoni te u Minnesoti. Ako će to uspjeti napraviti, bit će im pomoć u već ionako bogatom rosteru.

Greg Oden je trebao biti dominantan centar i bio bi da nije njegovih “staklenih” koljena. James ga je uzeo pod svoje, te trenira s njim tako da se možemo samo nadati da će tijelo izdržati, i ako izdrži, onda su dobili startnoga centra za sljedećih nekoliko godina. No, s obzirom na njegovu povijest ozljeda, jako je to teško očekivati.

Odlaskom Millera su izgubili vrsnog šutera, ali to ne bi trebao biti problem s obzirom da se u momčadi nalazi Ray Allen i Rashard Lewis.

Teško je reći koji je glavni nedostatak ekipe, zna se da su imali problema s visinom, ali dolaskom Beasleya, Odena, Vernada, te od prije Andersena to ove sezone i ne bi trebao biti problem.

Prognoza: Prva ili druga ekipa Istoka

Gotovo je sigurno da će biti sudionici finala Istoka, a za dalje tko zna, jer ne treba zaboraviti Netse sa svojom “mega” momčadi, Pacerse koji su se pojačali, te Chicago Bullse kojima se vraća Derrick Rose. No svakako su jedni od glavnih favorita za još jedno osvajanje prstena prvaka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE