Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami Heat će na ljeto pokušati dovesti Duranta?

Kevin Durant je sigurno ponajbolji košarkaš na svijetu, a kad takav igrač ulazi u posljednju sezonu ugovora, glasine o odlasku u drugu momčad su neizbježne. U posljednjih godinu i pol novinari su ga selili u Lakerse, Wizardse (Durant je rodom iz Washingtona), Toronto (kao tinejdžer je izjavio kako bi želio igrati tamo), a sigurno nijedna NBA momčad ne bi oklijevala ni sekunde da im Durant ponudi svoje usluge. Tako Dolazimo do najnovije vijesti: Miami Heat će pokušati otvoriti dovoljno prostora pod salary capom kako bi ponudili Durantu maksimalni ugovor.

Velikog li čuda.

Glavni menadžer Heata Pat Riley više puta je izjavio kako on nema živaca za polaganu izgradnju momčadi, kako je draft obično kockanje i kako je on uvijek za provjerene igrače od kojih zna što može očekivati. Uostalom, ni 2010. mu skoro nitko nije vjerovao, a nagovorio je LeBrona na dolazak. Međutim, ovaj put bit će mu neusporedivo teže.

Kao prvo, Thunder nije Cleveland iz 2010.; Durant itekako ima s kime igrati u Oklahomi, a boljeg partnera od Westbrooka sigurno neće nigdje naći. To vrijedi i za Miami, koji od podrške može ponuditi starog Wadea (ako mu produže ugovor), Bosha (koji ima 31 godinu i koji je propustio pola prošle sezone zbog krvnog ugruška u plućima)i Gorana Dragića (koji je prije dvije godine u Phoenixu bio briljantan, ali ove sezone ima prosjek od tek 10 koševa).

Drugo, veliko je pitanje hoće li Miami imati dovoljno novca za Duranta. Moguće da hoće, ali je daleko od sigurnog. Iako je točno da za sljedeću sezonu Heat pod ugovorom ima samo Bosha, Dragića, Josha McRobertsa i rookieja Justisea Winslowa, dvojici vrlo važnih igrača ističu ugovori: Wadeu i Hassanu Whitesideu. Kad bi Heat dao maksimalni novac (ili blizu toga) obojici, mogu se pozdraviti s Durantom.

Iako je opcija Duranta u Miamiju teoretski moguća, u ovom trenutku nema govora o bilo čemu konkretnome – ako ne računate glasine da je Durant prodao svoj stan u Miamiju. Vidjet ćemo na ljeto što će biti, ali sigurno je jedno: Rileya se nikad ne smije otpisati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE