Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami Heat vratio Michaela Beasleyja u svoje redove

Dvostruki uzastopni prvak NBA lige, Miami Heat, odlučio je posrnulom košarkašu Michaelu Beasleyju (24) pružiti novu priliku za oživljavanje svoje karijere.

Problematični Beasley je ranije ovog mjeseca dobio “nogu” od Phoenix Sunsa, nedugo nakon što je priveden a Arizini zbog posjedovanja marihuane i pribora za konuzmiranje droge.  Sunsi su se zahvalili drugom izboru NBA drafta iz 2008. godine, a priliku da ga “pokupi” uvidio je predsjednik Miamija Pat Riley.

“Michael je svoje najbolje godine karijere proveo s nama. Osjećamo da nam može pomoći”, rekao je Riley nakon potpisivanja jednogodišnjeg ugovora.

Treba naglasiti da je riječ o “negarantirajućem ugovoru”, odnosno u kojem postoji stavka da ga Heat u bilo kojem trenutku, ukoliko Beasley ne bude zadovoljavao uvjete ili se ne bude ponašao u skladu s klupskim pravilima, može otpustiti, a pritom mu ne mora isplatiti ostatak ugovora. Takvu vrstu ugovora predložio je sam Beasley, što samo pokazuje koliko je silno želio natrag u Miami.

Zanimljivo, upravo je Miami draftirao Beasleyja spomenute godine (2008.), ali ga je dvije godine kasnije poslao u Minnesotu, kako bi si oslobodio prostor za dovođenje LeBrona Jamesa i Chrisa Bosha.

Podsjetimo, Miami je sličan posao napravio i s Chrisom Andersenom, krilnim centrom koji je najprije potpisivao dva 10-dnevna ugovora, a potom tek do kraja sezone. Andersena je prethodno otpustio Denver zbog problematičnog ponašanja, no u Miamiju su ga James i Dwyane Wade doveli u redu, te je ovaj igrao jednu od bitnijih rola na putu do naslova pobjednika.

Spomenimo i da Beasley tijekom dosadašnje karijere bilježi 14,1 poen, 5,2 skoka i 1,4 asistencije u prosjeku po susretu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE