Friday, August 12, 2022

ZADNJE OBJAVE

Miami Heat vratio Michaela Beasleyja u svoje redove

Dvostruki uzastopni prvak NBA lige, Miami Heat, odlučio je posrnulom košarkašu Michaelu Beasleyju (24) pružiti novu priliku za oživljavanje svoje karijere.

- Advertisement -

Problematični Beasley je ranije ovog mjeseca dobio “nogu” od Phoenix Sunsa, nedugo nakon što je priveden a Arizini zbog posjedovanja marihuane i pribora za konuzmiranje droge.  Sunsi su se zahvalili drugom izboru NBA drafta iz 2008. godine, a priliku da ga “pokupi” uvidio je predsjednik Miamija Pat Riley.

“Michael je svoje najbolje godine karijere proveo s nama. Osjećamo da nam može pomoći”, rekao je Riley nakon potpisivanja jednogodišnjeg ugovora.

Treba naglasiti da je riječ o “negarantirajućem ugovoru”, odnosno u kojem postoji stavka da ga Heat u bilo kojem trenutku, ukoliko Beasley ne bude zadovoljavao uvjete ili se ne bude ponašao u skladu s klupskim pravilima, može otpustiti, a pritom mu ne mora isplatiti ostatak ugovora. Takvu vrstu ugovora predložio je sam Beasley, što samo pokazuje koliko je silno želio natrag u Miami.

- Advertisement -

Zanimljivo, upravo je Miami draftirao Beasleyja spomenute godine (2008.), ali ga je dvije godine kasnije poslao u Minnesotu, kako bi si oslobodio prostor za dovođenje LeBrona Jamesa i Chrisa Bosha.

Podsjetimo, Miami je sličan posao napravio i s Chrisom Andersenom, krilnim centrom koji je najprije potpisivao dva 10-dnevna ugovora, a potom tek do kraja sezone. Andersena je prethodno otpustio Denver zbog problematičnog ponašanja, no u Miamiju su ga James i Dwyane Wade doveli u redu, te je ovaj igrao jednu od bitnijih rola na putu do naslova pobjednika.

Spomenimo i da Beasley tijekom dosadašnje karijere bilježi 14,1 poen, 5,2 skoka i 1,4 asistencije u prosjeku po susretu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE