Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Miami i Boston u odluèujuæoj sedmoj utakmici

Miami i Boston došli su do sedme utakmice. Ovdje više nema popravak, jedna momèad odlazi u veliko finale NBA lige, druga završava svoju sezonu bez posebnog uspjeha jer obje ekipe samo naslov smatraju uspješnom sezonom. Od 2 sata i 30 minuta nakon ponoæi oèekuje nas sjajan dvoboj u kojem æemo vidjeti pravo lice obje momèadi i što drugo reæi nego neka bolji pobijedi.

Miami Heat  – Boston Celtics  (3-3)  02.30

Veèeras æe se u American Airlines Areni odigrati najvažnija utakmica dosadašnjeg playoffa. Do sedme odluèujuæe utakmice seriju  je doveo fenomenalni LeBron James koji je u pobjedi Miami Heata 98:79 ugradio 45 koševa, 15 skokova i 5 asistencija, zaista impresivno i teško  ponovljivo. Miami je od samoga poèetka zagospodario utakmicom i momèad Bostona nikako nije mogla naæi odgovor na igru gostiju. Prednost Miamija je stalno iznosila 12 do 15 koševa, a kada bi se Boston i približio na jednoznamenkasti zaostatak tada bi se opet ukazao James sa svojim arsenalom. Dwyane Wade je zabio samo 17 koševa, ali je u obrambenom smislu odradio vrlo dobar posao. Kod poraženih Celticsa se s double-double uèinkom istaknuo Rajon Rondo koji je upisao 21 koš i podijelio 10 asistencija. U današnjoj utakmici Boston je možda u maloj prednosti zbog iskustva, ali ne u tolikoj mjeri u koliko je Miami u psihološkoj i fizièkoj prednosti pred njima. Pitanje je koliko je snage ostalo kod zelenih i tko može odigrati dovoljno dobru obranu na Jamesu veèeras. Paul Pierce prije tri godine bi to možda mogao, no sada je James u velikoj prednosti. Miami takoðer može iz utakmicu u utakmicu (naravno ako veèeras proðu) oèekivati sve više koristi od povratnika Chrisa Bosha, koji je veæ u prošloj utakmici pokazao koliko nedostaje pod košem. Otkad se u NBA-u igra sistem na èetiri pobjede, odigrano je 110 ovakvih sedmih odluèujuæih utakmica u kojima skor iznosi 88-22 za domaæine eliminacijske utakmice. Takoðer treba napomenuti da je Miami najneugodniji domaæin lige, u regularnoj sezoni su imali najbolji skor na domaæem terenu.

Miami je favorit u ovoj utakmici i sada nakon pobjede u prošloj utakmici gotovo da bi bilo glupo da sada ovo prospu u vjetar.  Oèekujemo pobjedu Heata, a onda od utorka možemo gledati NBA finale koje bi moglo izgledati 2 na 2 (James,Wade vs. Durant,Westbrook).

Latest Posts

NE PROPUSTITE